در حالی که تنها چند هفته از انتشار خبر خودکشی یک کودک ۱۱ ساله به دلیل فقر شدید میگذرد، گزارشهای منتشره در شبکههای اجتماعی حاکی است این بار یک دختر دانشآموز ۱۳ ساله به دلیل نداشتن توان مالی برای خرید موبایل یا تبلت خودکشی کرده است.
خبر خودکشی پرستو جلیلی آذر، دانشآموز ۱۳ ساله در روستای نازلو واقع در استان ارومیه، ابتدا در شبکه های اجتماعی مطرح شد و برخی کاربران و رسانههای محلی گزارش دادند که این دختر به دلیل نداشتن تلفن همراه یا تبلت به عنوان ابزاری ضروری برای آموزش از راه دور، خودکشی کرده است. مقامات محلی، از جمله آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی ساعاتی بعد خودکشی این دختر نوجوان را تائید کردند.
پدیده شوم خودکشی بدلیل فقر در میان مردم از نتایج ۴۰ سال حاکمیت منحوس نظام آخوندی بر #ایران ما است !!!
— nazanin mohammadi (@nazaninm2601) October 20, 2020
خودکشی #پرستو_جلیلی_آذر نوجوان ۱۳ ساله بخاطر نداشتن گوشی وامکان تماس آنلاین با مدرسه در ارومیه، روستای حصار سپورغان pic.twitter.com/MkRWg4rNZV
به تازگی خودکشی یک کودک کار ۱۱ ساله اهل شهرستان بردستان استان بوشهر به نام سید محمد موسوی زاده رسانه ای شد، که بنا به گفته مادرش «به دلیل نداشتن گوشی هوشمند» برای حضور یافتن در کلاسهای درس مجازی خودکشی کرده بود. پیشتر نیز در فروردین ماه امسال خودکشی یک دختربچه ۱۲ ساله اهل هلیلان ایلام، به دلیل فقر و نداری و ناتوانی در تهیه لباس عید، خبرساز شده بود.
خبر این خودکشیها و مورد اخیر آن که مرگ دختر نوجوانی در ارومیه است بازتاب گستردهای در شبکههای اجتماعی داشته و کاربران بار دیگر موضوع بیکفایتی و ناکارآمدی مقامات جمهوری اسلامی در رفع نیازهای بدیهی شهروندان ایران را یادآور شدهاند.
خدای من دهه هشتادیای ما دارن بخاطر بی کفایتی مسئولینمون مرگو انتخاب میکنن!!چرا باید یه بچه ۱۱/۱۳ ساله خودکشی کنه!شرم نمیکنین؟#پرستو_جلیلی_آذر
— faeze (@iamfaezee) October 22, 2020
#پرستو_جلیلی_آذر دانش آموز فقیر جان خودش را گرفت
— Farnaz 🎗 (@FarnazML64) October 22, 2020
وقتی نوشتند ۴ میلیون دانش آموز زیر خط فقر هستند یعنی خانواده شان قدرت خرید #موبایل_هوشمند ندارند.
آیا آموزش و پرورش نباید این دانش آموزان را شناسایی و برای آن ها وسیله حیاتیشان را تهیه کند تا آن ها دچار اضطراب و افسردگی نشوند؟ pic.twitter.com/iVpsBAnLT1
در حالی روند خودکشی بین کودکان و نوجوانان در ایران افزایش یافته که برخی تحلیلگران مسائل اجتماعی معتقدند بحران اقتصادی و ناامیدی در جامعه، بر افزایش خودکشی در ایران تأثیر مستقیم دارد.
از سوی دیگر وضعیت بد اقتصادی در ماههای اخیر در شرایطی افزایش یافته که هر روز ابعاد تازهای از فساد مالی گسترده اشخاص و نهادهای وابسته به رژیم جمهوری اسلامی آشکار میشود. پرونده های فساد اقتصادی افراد نزدیک به حکومت و حمایت مالی بیحدوحصر این رژیم از گروههای تروریستی مانند حزبالله و حماس از جمله این فسادها است.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند. آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروههای تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه میکند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، چندی پیش در این باره گفت: «مردم ایران به وضوح و روشنی سخن گفتند. آنها چهل سال فساد و سوءاستفاده را رد کردند و خواستار توقف دزدسالاری و توقف انتخاب مصالح عاملان خارجی به جای مصالح مردم ایران شدند.»