لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۵

ایران و چین برای توسعه همکاری‌های نفتی مذاکره کردند؛ سابقه بدقولی شرکت‌های چینی‌


آرشیو
آرشیو

وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران با معاون بخش خاورمیانه شرکت ملی نفت چین درباره «توسعه همکاری‌های نفتی» مذاکره کرد. هرچند حضور چین و شرکت‌های متبوع این کشور در صنعت نفت ایران سابقه خوشی ندارد.

به گزارش ایرنا، روز پنج‌شنبه ۱۱ شهریور، در دیدار جواد اوجی، وزیر نفت ایران با لی بینی چانگ، معاون بخش خاورمیانه شرکت ملی نفت چین، بر «گسترش روابط دوجانبه» تأکید شد.

جواد اوجی، چهارشنبه شب نیز در صدا و سیمای دولتی ایران گفت «راه‌اندازی پتروپالایشگاه‌ها» در اولویت قرار خواهد گرفت و «از خام‌فروشی دور می‌شویم.»

البته او احداث پتروپالایشگاه‌ها را وابسته به «سرمایه‌گذاری‌ها» دانست و عنوان کرد: «تسهیلات بانکی، اوراق مشارکت، تهاتر نفتی، استفاده از توان سرمایه‌گذاران خارجی» می‌تواند شرایط ایجاد آنها را فراهم کند.

او از «ورود جدی به زنجیره ارز» سخن گفت و تأکید کرد «مبارزه جدی با فساد» از اولویت‌های او در وزارت نفت است، چرا که «گلوگاه‌ها را در وزارت نفت شناسایی کردیم و در موضوع قراردادها، واگذاری امور به پیمان‌کاری، و خرید کالا، عموما فساد دیده می‌شود.»

وزیر نفت با اشاره به تشکیل اجلاس اوپک و اوپک پلاس، گفت که در آن اجلاس تأکید کرده است که «با برداشته شدن تحریم‌ها با ظرفیت تولید قبل» ادامه خواهند داد.

پیش از این، وزارت نفت برخی پروژه‌های نفتی چین را به دلیل این که «چینی‌ها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند» در ایران تعلیق کرده بود.

در سال ۱۳۹۰ خبرگزاری رویترز، در گزارشی از توقف سرمایه‌گذاری چین در پروژه های گاز و نفت ایران خبر داده بود. بر اساس آن گزارش، کاهش سرمایه‌گذاری پکن در ایران از اواخر سال ۲۰۱۰ میلادی و با هدف جلوگیری از تحریم شرکت‌های چینی توسط ایالات متحده و کاهش تنش بین پکن و واشنگتن آغاز شده بود.

در همان زمان، خبرگزاری مهر اعلام کرد: «با وجود واگذاری ۴۰ میلیارد دلار قرارداد توسعه میادین مختلف نفت و گاز ایران با شرکت‌های مختلف چینی، این شرکت‌ها با تاخیرهای متعدد زمینه نفع نبردن چندین میلیارد دلاری به ویژه در توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور را فراهم کرده‌اند.»

در گزارش خبرگزاری مهر آمده بود: «در هر یک از این میادین، شرکت‌های چینی طرف قرارداد یا عملیات اجرایی پروژه را آغاز نکرده‌اند و یا طرح توسعه را با تأخیرهایی در حال انجام است که عقب‌ماندگی در میادین مشترک نفت و گاز با قطر و عراق با سیاست دولت مبنی بر شتاب در طرح توسعه میادین مشترک هیدروکربوری هم‌خوانی ندارد.»

XS
SM
MD
LG