وزرای خارجه و دفاع آمریکا برای گفتگو با متحدین واشنگتن به کشورهای عرب حوزه خیلج فارس و آلمان رفتند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در اولین مرحله سفر خود با مقامات قطر و سپس در آلمان با همتای اروپایی خود دیدار می کند و با دیگر متحدان آمریکا نیز به صورت مجازی و با هدف هماهنگی درباره افغانستان گفتوگو میکند.
لوید آستن، وزیر دفاع آمریکا در سفرش به قطر، بحرین، کویت و عربستان سعودی با قدردانی از این کشورها بابت نقش میزبان ترانزیت افغانهای همیار آمریکا، درباره وضعیت افغانستان گفتوگو میکند.
آقای بلینکن پیش از سفر به مقصد اولش، دوحه، در توئیتی نوشت: عازم قطر و آلمان هستم، جایی که می توانم از دوستان قطری و آلمانیمان به دلیل حمایت بی نظیری که از حمل ونقل ایمن شهروندان آمریکاییها، افغانها و دیگران از افغانستان کردند، شخصاً تشکر کنم.
آقای بلینکن جمعه گذشته در جمع خبرنگاران هدف سفرش را تشریح کرد. او در قطر با مقامات دوحه و همچنین افغانهایی که از آن کشور خارج شدند و اعضای سفارت آمریکا گفتگو خواهد کرد.
آقای بلینکن در مورد سفرش به آلمان گفت در آنجا فرصتی دست خواهد داد که با افغانهایی که در حال طی فرآیند آمدن به آمریکا هستند و دیپلماتهایمان که پرونده آنها را بررسی میکنند دیدار کنم.
آقای بلینکن گفت در آلمان حضوری با هایکو ماس، وزیر خارجه این کشور گفتگو میکند و سپس با دیگر شرکای آمریکا که شامل نمایندگان بیست کشور است به صورت مجازی دیدار میکند. او گفت اینها کشورهایی هستند که در امر اسکان مجدد و مسئول دانستن طالبان به تعهداتش با آمریکا دیدگاه مشترکی دارند.
آمریکا با مسلط شدن طالبان بر افغانستان سفارت خود را از کابل به قطر منتقل کرد.
دوحه که با طالبان روابط حسنه ای دارد، میزبان این گروه طی گفتگوهای شکست خورده آن با دولت ساقط شده محمد اشرف غنی بود که در زمان دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، آغاز شد.
آقای آستن وزیر دفاع آمریکا درسفر به کشورهای عرب حوزه خیلج فارس و در اولین توقفگاهش با مقامات قطری دیدار میکند.
نیروهای نظامی آمریکا سالها است که در پایگاه هوایی العدید قطر حضور مداوم دارند.
آقای آستن در توئیتی نوشت: می خواهم شخصاً از متحدینمان که در عملیات خارج کردن اتباع ما و افغانهای همیار کمک کردند تشکر کنم. حمایت آنها زندگی این افراد را نجات داد.
آمریکا طی مدت سه هفته که در میانه آن کابل به دست طالبان افتاد توانست بیش از صد و بیست هزار نفر را که شامل اتباع خود، افغان های همیار و اتباع کشورهای همسو می شود، از آن کشور خارج کند.