لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۸

گروهی از شورشیان بلوچستان پاکستان از مبارزه علیه اسلام‌آباد دست کشیدند


گروهی از شورشیان بلوچستان پاکستان از مبارزه علیه اسلام‌آباد دست کشیدند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

پنجاه و هفت نفر از شورشیان در ایالت بلوچستان پاکستان، سلاح‌های خود را بر زمین گذاشتند و به همراه دو تن از فرماندهانشان، خود را به مقام‌های اسلام آباد تسلیم کردند.

این افراد که اعلام کرده‌اند دست از مبارزه با دولت مرکزی پاکستان برداشته‌اند، متعلق به لشکر بلوچستان پاکستان هستند؛ گروهی که اسلام‌آباد آن را غیرقانونی می‌داند.

یکی از فرماندهان تسلیم شده بلوچ، که در مصاحبه‌ای خبری در شهر خضدار مرکز ایالت بلوچستان پاکستان شرکت کرده بود، می‌گوید نحوه زندگی سرداران و رهبران اقوام پاکستان با شورشیان معمولی قابل مقایسه نیست.

به گفته عبیدالله ببرک، یکی از فرماندهان تسلیم شده بلوچ «پس از آن که ۵ سال در لشکر بلوچستان بودیم، احساس کردیم که چیزی جز توهم نبوده و منافعش نصیب سرداران یا رهبران قوم می‌شد. آزادی، خیال باطلی است که این رهبران ضددولتی، در حالی که خودشان از تمام مواهب زندگی برخوردار هستند، ما و نسل ما را به تاریکی و فقر و تباهی می‌کشانند.»

سروزیر ایالت بلوچستان پاکستان، و از دوستان نزدیک نواز شریف نخست وزیر آن کشور که در مراسم نمادین تحویل سلاح شورشیان و تسلیم آنها به مقام‌های دولتی شرکت کرده بود، معتقد است آنهایی که هنوز در لشکر بلوچستان مانده‌اند، باید از همقطاران خود پیروی کرده و دست از مقاومت بردارند.

به گفته ثناع الله زهری «شما به من بگویید که بعد از آن که شما را وادار به جنگ کردند، چه بدست آوردید؟ این برادر کشی بوده و به نظر من حاصل دیگری نداشته است.»

با وجودی که ایالت بلوچستان پاکستان از لحاظ منابع زیر زمینی، منطقه‌ای غنی بشمار می‌آید، اما فقر به صورت مهم‌ترین عامل جذب افراد به شورشیان لشکر بلوچستان درآمده است؛ نهادی که چهار سال پیش تشکیل شد، و شاخه‌ای از ارتش آزادیبخش بلوچستان است.

عبدالستار دوشوکی: تسلیم شدن ۱۰۰ شورشی تاثیر چندانی در خشونت در بلوچستان پاکستان ندارد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:01 0:00

عبدالستار دوشوکی مدیر مرکز مطالعات بلوچستان از لندن، در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا در همین زمینه گفت با توجه به این که بین دو تا پنج هزار نفر در بلوچستان در حال مبارزه مسلحانه با دولت هستند، تسلیم شدن ۱۰۰ نفر از اهمیت استراتژیک چندانی برخوردار نیست.

وی در پاسخ به این پرسش صدای آمریکا که تسلیم شدن اعضای گروه‌های مسلح شورشی بلوچ چه تاثیری بر امنیت مرزی ایران خواهد گذاشت، گفت بین گروه‌های مسلح ایرانی، مانند جندالله در قدیم و جیش العدل کنونی، با گروه‌های مسلح بلوچ در پاکستان هیچگونه ارتباط سازمانی وجود ندارد و از این رو این اتفاق، تاثیر چندانی بر امنیت مناطق مرزی ایران نخواهد داشت.

XS
SM
MD
LG