لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۳

گسترش رقابت نظامی آمریکا، روسیه و چین در منطقه پاسیفیک


در حالی که چین و روسیه از افزایش حضور نظامی آمریکا در خاور دور ابراز نگرانی می کنند، مقامات آمریکایی می گویند کشتی ها و جت های جنگنده آمریکا که در سراسر دریای چین جنوبی و دریای ژاپن مانور می دهند، "هنجار جدیدی" را در مناسبات آمریکا و منطقه اقیانوس آرام نشان می دهند.

اسوشیتدپرس در گزارشی می گوید حرکت های آمریکادر ماه های اخیر به اعتراضات خشمانه چین و روسیه منجر شده که معتقدند دولت اوباما به ناآرامی در منطقه آسیایی اقیانوس آرام دامن می زند و نقل و انتقال های غیر قانونی و ناسالم انجام می دهد.

رهبران نظامی آمریکا از عملیات دفاع می کنند و می گویند به استفاده از اصل آزادی کشتیرانی در آبهای بین المللی ادامه خواهند داد، و ممکن است با گذشت زمان بر دفعات آن بیافزایند.

تحلیلگران می گویند تشدید لفاظی مقامات در پکن و مسکو کوشش های چین و روسیه را که می خواهند برتری نظامی خود را در یک منطقه پر رقابت جهان نشان دهند، منعکس می کند و زمینه را برای یک بازی سیاسی در حالی که دو کشور و آمریکا حرکت در حوزه های نظامی و دیپلماتیک را سرعت می بخشند، آماده می سازد.

آنها همچنین بر این نظر هستند مانورهای نظامی استراتژی باراک اوباما برای "چرخش به آسیا" را که بر تقویت مناسبات اقتصادی و تچارتی با شریکان ایالات ایالات متحده در منطقه پاسیفیک متمرکز است، تحت الشعاع قرار می هد.

درک چولت، دستیار سابق وزیر دفاع آمریکا در امور بین المللی به اسوشیتد پرس گفت "ما در لحظه ای هستیم که چین، ایران و روسیه ما را آزمایش می کنند و در رفتاری بی محابا درگیر هستند که تصمیم گیران سیاسی را با این پرسش که تا چه اندازه و چه وقت پیش برویم، روبرو می کنند."

عمل چین در ایجاد جزایر مصنوعی در دریای چین جنوبی به تنش های منطقه ای دامن زده است، از جمله با ملت هایی که آنها نیز بر نواحی ادعا دارند. نگران کننده تر از همه این است که پکن، که در جزایر مصنوعی میدان های هوایی ساخته و سیستم های تسلیحاتی نصب کرده است، از آنها برای توسعه حوزه نظامی خود و احتمالا محدود ساختن کشتیرانی استفاده کند.

در سه ماه گذشته، کشتی های جنگی آمریکا برای استفاده از حق آزادی کشتیرانی و به چالش گرفتن ادعاهای چین، آگاهانه سه بار به یکی از جزایر نزدیک شده اند.

در پاسخ، چین جت های جنگنده و کشتی های خود را فرستاده و آمریکا را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرده است.

در حرکتی مشابه، هواپیماهای تهاجمی روسیه ماه پیش بر فراز یک کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا در آبهای بین المللی در دریای بالتیک به پرواز درآمدند ، و هفته پیش مسکو رسما به پرواز هواپیمای شناسایی آمریکا در آسمان دریای ژاپن اعتراض کرد.

آمریکا می گوید هدف ماموریت ها این است که بر حق آمریکا و کشورهای دیگر برای حرکت آزاد در منطقه گذاشته شود و از کوشش های هر کشوری برای توسعه غیر قانونی مرزهای خود یا حقوق سرزمینی جلوگیری کند.

بر اساس قانون دریائی، هر کشوری می تواند بالغ بر ۱۲ مایل ورای خط ساحلی خود ادعا کند. در برخی موارد کشورهای سعی می کنند فراتر بروند.

XS
SM
MD
LG