ارتش چین برای اعزام زیر دریایی های مجهز به موشک های اتمی به اقیانوس آرام آماده می شود و می گوید سامانه های تسلیحاتی جدید آمریکا نیروی بازدارنده فعلی پکن را چنان ضعیف کرده که گزینه دیگری برای آن باقی نگذاشته است.
به گزارش روزنامه گاردین، مقامات چین در باره زمان اعزام زیردریایی ها توضیحی نمی دهند، اما تاکید می کنند چنین اقدامی چاره ناپذیر است.
مقامات چینی به برنامه هایی که در ماه مارس برای استقرار سامانه ضد موشکی آمریکا در کره جنوبی اعلام شد، و تولید موشک های هدایت شونده سوپرسونیک که قادر است کمتر از یک ساعت پس از پرتاب به چین برسد اشاره می کنند و آنها را تهدیدهای عظیمی می بینند.
پنتاگون اخیرا در گزارشی به کنگره پیش بینی کرد "چین احتمالا نخستین عملیات گشت نیروی بازدارنده اتمی را زمانی در ۲۰۱۶ آغاز خواهد کرد."
چین بیش از سه دهه روی فناوری زیردریایی موشک بالیتسیک کارکرده است، اما ناکامی های تکنیکی، رقابت های نهادی و تصمیمات سیاسی، مانع پیشرفت کار بوده است.
گاردین می نویسد تا امروز، پکن سیاست بازدارنده محتاطانه ای را دنبال کرده و گفته است هرگز نخستین استفاده کننده تسلیحات اتمی در مناقشه نخواهد بود و کلاهک ها و موشک ها را جداگانه انبار می کند.
ناظران می گویند اعزام زیردریایی های اتمی پیامدها و پیچیدگی های دور دست خواهد داشت. کلاهک های اتمی روی موشک ها سوار خواهد شد و در اختیار نیروی دریایی قرار خواهد گرفت، و امکان خواهد داد اسلحه اتمی بسیار سریعتر پرتاب شود. آغاز گشت های موشکی چین رویارویی استراتژیک با آمریکا در دریای چین جنوبی را تشدید خواهد کرد.
تصمیم استقرار رهگیرهای ضد بالیستیک در کره جنوبی پس از چهارمین آزمایش اتمی کره شمالی گرفته شد. اما پکن می گوید برد آنها بیشتر چین را می پوشاند و به تضعیف نیروی بازدارنده اتمی آن کمک می کند. پکن به سئول هشدار داده است که درصورت استقرار سامانه ضد موشکی، مناسبات بین دو کشور تیره خواهد شد.