لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۳

دیدگاه | جمهوریخواهان باید به دیدگاه‌های مقامات ارشد اطلاعاتی اسرائیل درباره توافق با ایران گوش دهند


بنجامين نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، و بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل در یک کنفرانس رسانه ای.
بنجامين نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، و بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل در یک کنفرانس رسانه ای.

ماریک فون رننکمف، تحلیلگر پیشین وزارت خارجه آمریکا در اداره امنیت بین الملل و منع گسترش جنگ افزار هسته‌ای و مقام منصوب دولت اوباما در وزارت دفاع آمریکا، در یادداشتی در روزنامه «هیل» نوشته است جمهوریخواهان مصمم به مخالفت با توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ با ایران هستند. اما حزبی که خود را دارای تعهدی خلل ناپذیر به امنیت اسرائیل می‌داند خوب است بداند مقامات ارشد امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل چه نگاهی به برجام دارند.

فون رننکمف می گوید از میان شش مدیر پیشین سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل چهار نفر آشکارا از توافق هسته ای ایران تمجید کرده اند. هیچ کدام موضعی مشابه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نگرفته اند.

فرماندهی نظامی اسرائیل، کارشناسان ارشد امور هسته ای در اسرائیل، مدیران سابق اطلاعات داخلی اسرائيل، و نخست وزیر پیشین آن کشور همگی اظهارات رئیس سابق موساد در تعریف از برجام را بازتاب داده اند.

مدیر موساد در سال های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۶ گفته است توافق هسته ای به ما ۱۵ سال فرصت داد، اما با خروج ترامپ از برجام ایران اورانیوم غنی شده لازم برای دست کم یک بمب را دارد.

مدیر موساد در سال های ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۸ گفت ماندن آمریکا در برجام گرفتن امتیازهای بیشتر از ایران را ساده تر می کرد.

مدیر موساد در سال های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۲ اعلام کرد برجام باعث شد ایران دست کم یک دهه به سوی قابلیت های نظامی هسته ای حرکت نکند.

تامیر پاردو، دیگر مدیر موساد، به همراه چند کارشناس بلندپایه امنیت ملی در اسرائیل در نامه ای از رویکرد بایدن در برابر ایران حمایت کردند.

آمی آیالون، مدیر پیشین شین بت یا اطلاعات داخلی اسرائیل، در مورد قابلیت هسته ای ایران گفته برجام بهترین گزینه است.

کارمی گیلون، یکی دیگر از مدیران سابق شین بت، یکی از پرشورترین دفاع ها را از توافق هسته ای ایران در سال ۲۰۱۷ نوشت و از پرزیدنت ترامپ خواست از برجام خارج نشود. گیلون ادعا کرد اکثریت همکارانش در ارتش اسرائیل و جامعه اطلاعاتی از برجام حمایت می کردند.

آرامش در جبهه هسته ای ایران به ارتش اسرائیل فرصت تمرکز بر دیگر تهدیدها را می داد.

رویکرد نتانیاهو در تضاد با اجماع در جامعه اطلاعاتی اسرائیل قرار دارد. اهود المرت، نخست وزیر سابق اسرائیل، هم کارزار حداکثری نتانیاهو را بزرگترین شکست اسرائیل توصیف کرده است.

جمهوریخواهان در ایالات متحده باید این مخالفت ها را در نظر داشته باشند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

در همین مورد، یک دیدگاه دیگر را نیز بخوانید:

دیدگاه | یادداشتی از یک عضو و مدیر «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها»: جو بایدن نباید به توافق هسته‌ای ایران بازگردد

XS
SM
MD
LG