لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۵

دیدگاه | یادداشت مشترک دنیس راس و خوان زاراته: آیا بخش هایی از سیاست خارجی ترامپ ارزش حفظ کردن دارد؟


پرزیدنت جو بایدن در کاخ سفید فرمان های اجرایی را امضا می کند. ۲۸ ژانویه ۲۰۲۱
پرزیدنت جو بایدن در کاخ سفید فرمان های اجرایی را امضا می کند. ۲۸ ژانویه ۲۰۲۱

دنیس راس مشاور در «انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک»، مقام ارشد امنیت ملی در دولت های ریگان، جرج اچ دبلیو بوش، کلینتون و اوباما، و خوان زاراته رئیس مرکز قدرت اقتصادی و مالی در «بنیاد دفاع از دموکراسی ها»، معاون مشاور امنیت ملی در دولت جرج دبلیو بوش، در یادداشتی مشترک در روزنامه «لس آنجلس تایمز» به دولت بایدن در رویکردش در برابر خاورمیانه، ایران و چین پیشنهادهایی ارائه داده اند.

راس و زاراته می گویند پرزیدنت بایدن نخست باید شان و جایگاه دموکراسی آمریکا را بازگرداند. دوم، حیاتی است که او حمایت ما از اتحادهای دیرین و ترویج ارزش های دموکراتیک را در سخنانش علیه رژیم های استبدادی نشان دهد. سوم، ایالات متحده باید برای شکل دادن به ائتلاف ها در برابر بیماری های همه گیر، تغییرات اقلیمی و چالش های فرامرزی آماده باشد.

هر چند تغییرات زیادی لازم است انجام شود، اما بعضی رویکردهای دولت ترامپ در سیاست خارجی نباید به صورت واکنشی معکوس شود. برای نمونه، در خاورمیانه، برقراری روابط رسمی میان اسرائیل و کشورهای عرب شامل امارات متحده عربی، بحرین، سودان و مراکش واقعیت های تازه ای را در منطقه پدید آورده است. این بازتاب یک همگرایی استراتژیک نه تنها در برابر تهدیدها بلکه در منافع مشترک شان در ترویج اقتصادهای تکنولوژی محور و رسیدگی به مشکلات آب و امنیت غذایی است.

دولت بایدن باید این توافق ها را گسترش دهد و توافقی را میان اسرائیل و کشورهای عرب میانجیگری کند که فلسطینیان از آن سود ببرند.

خروج یکجانبه دولت ترامپ از توافق هسته ای ایران یک اشتباه بود و به ایران برای سرعت دادن به برنامه هسته ای اش بهانه داده است. با این وجود، کارزار «فشار حداکثری» به یقین اهرم فشاری پدید آورده است که نباید کم ارزش دیده شود. جمهوری اسلامی با شدت بخشیدن به برنامه غنی سازی به دنبال رفع تحریم هاست و نباید آن را راحت به دست آورد.

رویکرد تهاجمی دولت ترامپ در برابر چین با استقبال اعضای هر دو حزب در کنگره روبرو شده است. همه گیری کووید-۱۹ نگرانی ها درباره کنترل چین بر زنجیره تولید و رفتارهای غیرعادلانه اش در تجارت را شدت بخشیده است. سرقت گسترده مالکیت معنوی، گسترش تجسس حکومتی به فراتر از مرزهای چین و نقض حقوق بشر در هنگ کنگ و سین کیانگ باید در کانون سیاست دولت بایدن و متحدان ما قرار گیرد.

بایدن در شکل دادن به سیاست خارجی خودش باید عناصر رویکرد دولت قبلی را که ارزش حفظ شدن دارد به طور جدی در نظر داشته باشد.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG