جاناتان لرد، کارشناس ارشد و مدیر برنامه امنیت خاورمیانه در اندیشکده مرکز امنیت آمریکای نوین، و اندریا کندال-تیلور، کارشناس ارشد و مدیر برنامه امنیت فراآتلانتیک در این اندیشکده، در مقالهای برای واشنگتنپست میگویند واشنگتن باید سلاحهای توقیفشده ایران را به اوکراین بفرستد.
آنها در ابتدای مقاله خود با اشاره به اقدام نیروی دریایی فرانسه و آمریکا در توقیف هزاران قبضه سلاحهای ارسالی حکومت ایران برای پیکارجویان حوثی، این اقدام جمهوری اسلامی را مصداق نقض یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد میدانند؛ قطعنامهای که تحویل سلاح به حوثیها را ممنوع کرده است.
به گفته آنها، سلاحهای توقیفشده شامل هزاران قبضه تفنگ تهاجمی و مسلسل مدل روسی، دهها موشک ضدتانک، و بیش از نیم میلیون گلوله بود. این در حالی است که تابستان گذشته نیز نیروی دریایی بریتانیا یک شناور حامل موشکهای زمین به هوا و موتور موشکهای کروز را توقیف کرد.
نویسندگان در ادامه مقاله خود با اشاره به توقیف مقادیر فزایندهای از سلاحهای ایرانی در راه یمن میگویند این سلاحها در تاسیسات نظامی آمریکا در منطقه انبار میشوند.
به گفته آنها، همزمان با شدتیافتن تلاشهای وزارت دفاع آمریکا و متحدان ناتو برای ارسال سلاحهای بیشتر به اوکراین، زمان آن فرا رسیده که سلاحهای توقیفشده ایران نیز به این کشور تحت تهاجم بیرحمانه و غیرقانونی روسیه فرستاده شود.
به گفته نویسندگان مقاله، تحویل این سلاحها به اوکراین علاوه بر تقویت قدرت دفاعی اوکراین، همچنین سبب ایجاد شکاف میان جمهوری اسلامی و روسیه میشود؛ چرا که مسکو را وادار خواهد کرد حکومت ایران را تحت فشار قرار دهد تا به قاچاق اسلحه به یمن پایان دهد.
به گفته آنها، جو بایدن میتواند همانند مصادره داراییهای الیگارشهای روس برای بازسازی اوکراین، راهحلی قانونی برای ارسال سلاحهای توقیفشده ایران به اوکراین نیز بیابد.
نویسندگان در پایان مقاله خود با اشاره به استفاده از فعالیتهای مخرب جمهوری اسلامی و روسیه علیه خود آنها، مینویسند که ایالات متحده باید در زمینه ارسال سلاحهای توقیفشده ایران به اوکراین درنگ نکند.
* برگردان فارسی این مطلب تنها به منظور آگاهیرسانی منتشر شده است و نظرات بیانشده در آن بازتابدهنده دیدگاه صدای آمریکا نیست