لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۸

اوپک از عربستان سعودی خواست تولید نفت را کاهش دهد


محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در هیئت عامل اوپک
محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در هیئت عامل اوپک

برخی کشورهای عضو اوپک روز سه شنبه از عربستان سعودی خواستند تا با کنترل تولید اضافه نفت به افزایش بهای آن کمک کند. قیمت هر بشکه نفت از مارس، (اسفندماه گذشته) ۳۰ دلار کاهش یافته است.

رافائل رامیرز، وزیر نفت ونزوئلا گفت: «می خواهیم به صورت جدی از کشورهایی که تولید اضافه می کنند بخواهیم آن را قطع کنند.»


عربستان سعودی تولید روزانه نفت خود را به ۱۰ میلیون بشکه رسانده است تا به گفته علی النعیمی، وزیر نفت این کشور «نوعی مشوق» برای اقتصاد کم رونق جهانی باشد. این بزرگترین میزان تولید روزانه نفت در عربستان سعودی در یک دهه اخیر به شمار می رود.


طبق گزارشی که اوپک در روز سه شنبه منتشر کرد، اقدام عربستان سعودی در افزایش تولید، میزان ذخیره «سازمان کشورهای صادر کننده نفت» (اوپک) را در ماه مه به ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز رساند. رقمی که با میزان مد نظر اوپک یعنی تولید ۳۰ میلیون بشکه در روز که در ماه دسامبر گذشته تعیین شده بود، تفاوتی چشمگیر دارد.


این مسئله خشم حامیان افزایش قیمت نفت در اوپک را برانگیخته و بسیاری از آنان می گویند برای تنظیم بودجه کشورهایشان، قیمت باید به بالای ۱۰۰ دلار افزایش یابد.


بهای نفت از حدود ۱۲۸ دلار برای هر بشکه نفت برنت در ماه مارس، به کمتر از ۹۸ دلار در روز
سه شنبه ۱۲ ژوئن رسیده است.


آقای رامیرز گفت: «فکر می کنیم که باید سقف تولید را در حد همان ۳۰ میلیون بشکه‌ای که در نشست ماه دسامبر درباره‌اش توافق کردیم، نگاه داریم.»


محمدعلی خطیبی، نماینده ایران در هیئت عامل اوپک می گوید: «اولین و مهمترین مسئله این است که تولید در حد ۳۰ میلیون بشکه حفظ شود.» عراق نیز طرفدار کاهش تولید است.


درآمد نفت ایران به شدت تحت تاثیر تحریم‌های اروپا و آمریکا قرار گرفته و همین امر باعث عصبانیت مضاعف از عربستان سعودی شده است. ایران می گوید افزایش تولید عربستان به منظور لطمه زدن به ایران است. میزان تولید ایران اکنون کمی بیشتر از ۳ میلیون بشکه در روز است.


ریاض روز دوشنبه حتی پا را فراتر گذاشت و پیشنهاد کرد که اوپک برای پاسخگویی به تقاضای بازار در نیمه دوم سال (میلادی) تولید را بازهم افزایش دهد. اما یک روز بعد علی النعیم در گفت و گو با خبرنگاران از وضعیت فعلی ابراز رضایت کرد و به نوشته رویترز با این عقب نشینی به نظر می رسد که سیاست اوپک فعلا تغییر نکند.


اما ریاض باید از این هم بیشتر کوتاه بیاید و تولید خود را کاهش دهد. شواهد حاکی است که این روند آغاز شده و طبق مدارکی که به اوپک ارائه شده، میزان پمپ نفت در عربستان سعودی از ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در آوریل (فروردین) به ۹ میلیون و هشت هزار در ماه مه (اردیبهشت) کاهش یافته است.


کارشناسان در اوپک می گویند تقاضا رو به کاهش است و تولید کنونی پاسخگوی تقاضا در نیمه دوم سال است.


گزارشی که دفتر اوپک در وین منتشر کرده حاکی از رکود بیشتر اقتصاد جهانی است. طبق این گزارش تقاضای نفت خام از اوپک به طور متوسط ۳۰ میلیون و ۷۴ هزار بشکه در روز خواهد بود.

به این ترتیب اوپک لازم است تولید خود را روزانه یک میلیون بشکه کاهش دهد.

XS
SM
MD
LG