لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۳

تمرکز دومین روز نشست گروه هفت بر روسیه و اوکراین


رهبران هفت کشور صنعتی جهان روز پنجشنبه در بروکسل، برای دومین روز گرد هم می آیند. موضوع جلسات آنها بر دخالت های روسیه در اوکراین متمرکز است.

اواخر روز چهارشنبه، رهبران گروه هفت از مسکو خواستند به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در اوکراین احترام بگذارد و از اعزام شبه نظامیان و ارسال سلاح به مناطق شرقی اوکراین خودداری کند.

رهبران در بیانیه مشترک خود تهدید کردند اگر رویداد ها لازم کند، «تحریم های هدفمند» را تشدید، و اقدامات محدود کننده قابل توجه بیشتری اجرا می کنند تا هزینه بیشتری به روسیه تحمیل شود.

روز چهارشنبه رئیس جمهوری آمریکا در لهستان گفت جهان باید در کنار کسانی که در تلاش برای کسب آزادی هستند بایستد.

باراک اوباما طی سخنانی در ورشو، اصلاحاتی که امروز در اوکراین جریان دارد را با انتخابات ۲۵ سال پیش در لهستان، که نقطه آغازی بر پایان کمونیسم بود، مقایسه کرد و نخستین انتخابات نسبتا آزاد در لهستان در سال ۱۹۸۹ را «پیروزی بزرگی» برای آزادی خواند.

آقای اوباما همچنین گفت اینک جهان آزاد علیه آنچه که او «تاکتیک های سیاه» روسیه در اوکراین نامید متحد شده است؛ اشاره ای به اقدام مسکو به الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه در روزهای پایانی سال ۱۳۹۲.

رئیس جمهوری آمریکا گفت «ما با یک چرخش قلم هرگز نمی توانیم به سرقت سرزمین یک همسایه مشروعیت بخشیم. بنابراین ما اشغال کریمه توسط روسیه یا نقض حاکمیت اوکراین را قبول نخواهیم کرد.»

وی در ادامه افزود «نباید اجازه داد که کشورهای های بزرگ تر به کشورهای کوچکتر زور بگویند یا اراده خود را با لوله تفنگ یا با مردان نقابداری که ساختمان ها را تصرف می کنند، تحمیل کنند.»

آقای اوباما گفت «ما در کنارهم می ایستیم زیرا بر این باوریم که مردم و ملت ها حق دارند در مورد سرنوشت خود تصمیم بگیرند – و مرم اوکراین از آن جمله هستند.»

رئیس جمهوری ایالات متحده با تاکید بر تعهد آمریکا نسبت به متحدان خود در ناتو گفت «هر حمله ای به یکی (از اعضا)، حمله به همه آنها است... ما در کنار هم ایستاده ایم، حالا و همیشه، زیرا آزادی شما، آزادی ما است.»

وی در ادامه تاکید کرد لهستان، استونی، لتونی و لیتوانی هرگز تنها نخواهند ماند و گفت « این ها فقط حرف نیست. تعهداتی شکست ناپذیر هستند که نیرومند ترین اتحادیه جهان و نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا: قدرتمند ترین ارتش در تاریخ، از آنها حمایت می کنند.»

آقای اوباما با اشاره به تاریخ ۲۵ ساله دموکراسی لهستان به عنوان مدلی برای اوکراین، گفت «تاریخ این ملت به ما یاد آوری می کند که آزادی تضمین شده نیست» و در ادامه خاطرنشان کرد «۲۵ سال پیش، در همان روزی که لهستانی ها رای می دادند، تانک ها معترضین طرفدار دمکراسی را در میدان تیمه نان من ، در سوی دیگر جهان، له می کردند.»

پیش از آغاز مراسم، آقای اوباما با رئیس جمهوری منتخب اوکراین ملاقات کرد و گفت تحت تأثیر تفکر و اهداف پترو پوروشنکو برای آینده کشورش قرار گرفته و تاکید کرد جامعه بین المللی باید به او در این مأموری کمک کند.

آقای اوباما همچنین گفت «مردم اوکراین انتخاب عاقلانه ای کردند ... ایالات متحده کاملاً از مردم اوکراین و آرمان های آنها حمایت می کند و در روزها، هفته ها و سال های آینده، در کنار آنها خواهد ایستاد.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین از یک کمک ۵ میلیون دلاری غیرتسلیحاتی، جهت تقویت نیروهای نظامی اوکراین در مقابله با جدایی طلبان طرفدار روسیه در شرق آن کشور خبر داد.

مراسم روز چهارشنبه در ورشو، به مناسبت بزرگداشت «روز آزادی» و برقراری دموکراسی، پس از سقوط نظام کمونیستی در لهستان، با حضور نمایندگان و شخصیت های برجسته جهان برگزار شد.
XS
SM
MD
LG