گزارشها از ایران حاکی از تجمعهای اعتراضی پرستاران و کادر درمانی چند بیمارستان در دستکم سه شهر ایران در روز چهارشنبه اول آذر است.
خبرگزاری ایلنا با اشاره به تجمع شماری از پرستاران بیمارستان «بعثت» سنندج در استان کردستان نوشت که آنها معتقدند که تعرفهگذاری «عادلانه» اجرایی نشده و «فوقالعاده خاص» بر زمین مانده است.
همچنین به گزارش کانالهای تلگرامی تشکلهای کارگری و صنفی، پرستاران و کارکنان درمانی بیمارستان «ولی عصر» فسا در استان فارس در اعتراض به «پرداخت نشدن عادلانه تعرفه، کارانه و اضافهکاری» تجمع کردند.
بر اساس ویدئویی که در این کانالها منتشر شده است، تجمعکنندگان شعار دادند: «رئیس دانشگاه - ننگت باد» و خواستار استعفای او شدند.
بر اساس گزارشها، «پرستاران و کارکنان درمانی رشت» نیز در برابر دانشگاه علوم پزشکی این شهر تجمع کردند و ضمن اعتراض به پرداخت نشدن حق و حقوق قانونی خود خواستار تحقق آنها شدند.
بیستم آبان ماه نیز پرستاران بیمارستان «شهدای تجریش» در تهران به تعرفههای ناعادلانه و «اضافهکار اجباری» اعتراض کردند.
کادر درمانی و کارکنان قرارداد موقت وزارت نفت نیز روز ۲۷ آبان، در دستکم چهار شهر اسلامآباد غرب، کرمانشاه و یزد، در اعتراض به مشکلات معیشتی و صنفی از جمله پرداخت نشدن اضافهکار، کارانه و تعرفه سال ۱۴۰۱ تجمع کردند و شعار دادند.
بر پایه ویدیوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی، پرستاران معترض در یزد با تجمع در مقابل استانداری این شهر با انتقاد از مسئولان بهداشتی این شهر شعار دادند: «مسئول بیکفایت، استعفا استعفا.»
همزمان، کارکنان موقت وزارت نفت در اهواز هم در اعتراض به تحقق نیافتن مطالباتشان بار دیگر تجمع کرده بودند.
تشدید تورم و افزایش دائمی هزینههای معیشتی و همزمان تحقق نیافتن مطالبات صنفی موجب شده است که کارگران، پرستاران، بازنشستگان و دیگر مزدبگیران در اکثر روزهای هفته در شهرهای مختلف ایران تجمعات اعتراضی برگزار کنند.
این تجمعها در برخی موارد با مداخله نهادهای امنیتی و ماموران حکومتی به خشونت کشیده شده و شماری از معترضان بازداشت میشوند. با این همه، اعتراضها به شرایط وخیم معیشتی طی سالیان اخیر گسترش یافته است.
این در شرایطی است که براساس لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۳؛ میزان افزایش حقوق کمتر از ۲۰ درصد خواهد بود و فاصله افرایش حقوق با تورم و انباشت مطالبات گذشته میتواند به افزایش چشمگیر اعتراضات در ایران منجر شود.