لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۲

دفاع کیث الکساندر از برنامه جاسوسی


کیث الکساندر (دوم از چپ)، رئیس سازمان امنیت ملی آمریکا در مجلس نمایندگان - 29 اکتبر 2013
کیث الکساندر (دوم از چپ)، رئیس سازمان امنیت ملی آمریکا در مجلس نمایندگان - 29 اکتبر 2013
رئیس «سازمان امنیت ملی آمریکا» ژنرال ارتش کیث الکساندر، از برنامه شنود آمریکا دفاع کرد.

این دفاع در حالی صورت می گیرد که شنود مکالمات تلفنی اروپاییان توسط ایالات متحده موجی از خشم را در سراسر اروپا به راه انداخته است.

الکساندر که روز سه شنبه برای ارائه توضیحات به کنگره آمریکا رفته بود، با واکنش های متفاوت اعضای مجلس نمایندگان روبرو شد.

انتشار خبر شنود تماس های تلفن های همراه شماری از رهبران جهان، از جمله آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، انتقادات زیادی را علیه آمریکا به دنبال داشته است.

در کنگره کیث الکساندر گفت کارمندان سازمان امنیت ملی افراد وطن پرستی هستند که برای امن نگه داشتن اروپا و آمریکا از تهدیدهای واقعی تروریستی، به شدت تلاش می کنند.

او گفت این سازمان به طور غیر قانونی از شهروندان آمریکا و یا به صورت کورکورانه و بدون هدف از شهروندان دیگر کشورها جاسوسی نمی کند.

بر اساس برخی گزارش ها سازمان امنیت ملی آمریکا علاوه بر آلمان، در فرانسه و اسپانیا نیز اطلاعات تلفنی میلیون ها شهروند این کشورها را جمع آوری کرده است.

جیمز کِلِپِر مدیر اطلاعات ملی نیز روز سه شنبه در دفاع از شنود مکالمات رهبران خارجی به کنگره گفته بود که اولین چیزی که او در مدرسه اطلاعاتی یاد گرفت، این بود که مطلع شدن از نیت رهبران خارجی امر با ارزشی است.

او جمع آوری اطلاعات تماس های تلفنی میلیون ها شهروند فرانسه و اسپانیا توسط سازمان امنیت ملی آمریکا را رد کرد.

تمامی این گزارش ها مربوط به اطلاعاتی است که ادوارد اسنودن، یک پیمانکار سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا به بیرون درز داده است.

ادوارد اسنودن به روسیه پناهنده شده است. آمریکا خواهان بازگشت او است.

پارلمان اتحادیه اروپا یک هیئت ۹ نفره را به واشنگتن فرستاده تا با اعضای کنگره و مسوولان تجاری و دیپلماتیک آمریکا دیدار و گفتگو کنند و خشم خود را نسبت به شنود مکالمات اروپایی ها اعلام کنند.

ژان فیلیپ آلبرخت، عضو پارلمان اروپا به صدای آمریکا گفت گزارش های مربوط به شنود مکالمات تلفن همراه صدر اعظم آلمان یک نقطه عطفی است.

او گفت: «اکنون مردم واقعا نگران هستند. آنها می بینند که دیگر این (شنودها) مربوط به تهدید های تروریستی نیست، چرا که آنگلا مرکل تروریست نیست، عضو یک حلقه تروریستی هم نیست، و آنها فکر می کنند که از یک خط قرمزی عبور شده و اکنون از هرکس و درباره هر چیز جاسوسی می شود.»

این مقام اروپایی خواستار آن شد که در آمریکا بحث و گفتگویی عمومی درباره شنود صورت بگیرد و در کنگره قانونی تصویب شود که در نیاز های امنیت ملی با مسوولیت های مربوط به حفظ حقوق مدنی تعادل ایجاد کند.

مسوولان اروپایی می گویند اگر این تغییرات صورت نگیرد، مذاکرات مهم تجاری میان اتحادیه اروپا و آمریکا به حالت تعلیق در می آید.











Republican House Intelligence Committee Chairman Mike Rogers also defended the NSA, saying it is naïve to think that other countries are not conducting their own surveillance programs. He said the NSA and other intelligence agencies had prevented another massive terrorist attack on U.S. soil.

“This is a time for leadership in a very dangerous and chaotic world; this is not a time to apologize,” said Rogers.

On the Senate side, Republican Susan Collins took a different stance, telling reporters, “friends do not spy on friends.”

"I think that is totally inappropriate. There is absolutely no justification for our country to be collecting intelligence information on the leaders of some of our closest allies," said Collins.

Collins and Democratic Senate Intelligence Committee Chairwoman Dianne Feinstein say it is a big problem if President Barack Obama did not know the top leaders of some of the closest U.S. allies were under surveillance.

The White House has said the United States is no longer tapping German Chancellor Merkel’s cell phone and has promised to review NSA programs.
XS
SM
MD
LG