لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۵

نسخه – سوال از شما، پاسخ از ما‌ | ریسک ابتلا به کرونا برای افراد مبتلا به پسورياسيس و هاشيموتو


هر هفته می‌توانید سوالات پزشکی خود را برای طرح با دکتر شیده رضایی برای صدای آمریکا به آدرس @sendvoa در تلگرام ما (کلیک کنید) بفرستید.

سوال | من دو نوع بيماري خودايمني دارم: پسورياسيس و هاشيموتو. چقدر ريسك گرفتن اين بيماري نسبت به ديگران در من هست و آيا در صورت ابتلا درمان سخت تر از ديگران است يا نه ؟​

پاسخ | دکتر شیده رضایی: هر نوع بیماری زمینه ای، از جمله هاشیموتو و پسوریازیس، به دلیل تداخل احتمالی با فرآیندهای دفاعی بدن، موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری های عفونی از جمله کووید ۱۹ می شود. این یک قانون عام است.

علاوه بر این، در کسانی که بیماری خودایمنی یا اتوایمیون دارند، در صورتی که تحت درمان با داروهای ایمونوساپرسیو یا سرکوب کننده سیستم ایمنی باشند، خطر همه عفونت ها، از جمله کروناویروسنوظهور یا کووید ۱۹ بالا خواهد رفت. این داروها الزامأ به همه بیماران مبتلا به پسوریازیس و هاشیموتو، تجویز نمی شود.

داروی HUMIRA یا ادالیموماب، از پر مصرف ترین و شناخته شده ترین داروهای ایمونوساپرسیو است که در بازار دارویی ایران نیز در دسترس است.

هیومرا یک آنتیبادی منوکلونال است که در سرنگ های آماده تزریق ارائه می شود و به تنهایی یا همراه با متوتروکسات و یا دیگرداروهای تصحیح کننده بیماریهای رماتیسمی در درمانپسوریازیس، آرتریت روماتوئید و سایر بیماری های خود ایمنی مصرف می شود. اگر این داروها را مصرف می کنید، خطر ابتلا و سرایت بیماری به شما بیش از دیگران است.

نکته دیگر اینکه، هنوز هیچ درمانی برای کووید ۱۹ یا بیماری ناشی از عفونت کرونا ویروس نوظهور شناسایی نشده است. در حال حاضر پزشکان، تلاش خود را بر کنترل نشانه های مهلک بیماری نظیر نارسایی تنفسی، کاهش اکسیژن خون، تامین و‌تنظیم آب و الکترولیت ها، تب، درد و عفونت ثانویه متمرکز می‌کنند. لازم به ذکر است، در اغلب موارد، اگر فردی که تحت درمان داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی است، دچار عفونت شود، داروی او‌ با نظر پزشک معالج، موقتأ قطع یا میزان آن کاهش می‌یابد.

توصیه نهایی این است که اگر در شهرهایی که ویروس کرونای نوظهور در آن دیده شده، زندگی می‌کنید، به ویژه اگر تحت درمان دارویی هستید، حتما با پزشک معابج تان مشورت کنید.

XS
SM
MD
LG