لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۸

نقض آشکار موازین حقوق بشر در کرۀ شمالی


:نقشۀ کرۀ شمالی
شهروندانی که مخالف حکومت شناخته می شوند، به زندگی در بدترین نقاط آن کشور واداشته می شوند
:نقشۀ کرۀ شمالی شهروندانی که مخالف حکومت شناخته می شوند، به زندگی در بدترین نقاط آن کشور واداشته می شوند

نابرابری در کرۀ شمالی از بدو تولد آغاز می شود و شهروندان آن کشور عملاً محکوم به جای گرفتن کاست سیاسی- اجتماعی خود هستند

کمیتۀ آمریکایی بررسی وضعیت حقوق بشر در کرۀ شمالی می گوید تحقیقات تازه اش در کرۀ شمالی حاکی از آن است که شهروندان کرۀ شمالی به سه گروه وفادار به حاکمیت، معتدل و مخالف قابل تقیسم اند، و موضع غالب شهروندانی که در یکی از این سه گروه جای می گیرند، برمبنای گرایش خانواده شان نسبت به حکومت تعیین می شود.

این گزارش حاکی از آن است که نابرابری در کرۀ شمالی از بدو تولد آغاز می شود و شهروندان آن کشور عملاً محکوم به جای گرفتن در یکی از رده هایی هستند که وضعیت سیاسی-اجتماعی آنها را تعیین می کند.

مدیر این کمیتۀ پژوهشی می گوید دو گروه معتدل و مخالف حکومت ۷۲ درصد از کل جمعیت کرۀ شمالی یا ۶۰ میلیون تن هستند، که از امکانات و تسهیلاتی چون خوراک، مسکن، مراقبتهای پزشکی، آموزش، کاریابی و استخدام، به گونه ای نابرابر برخوردارند؛ نابرابری که ممکن است تا سه نسل ادامه یابد. نظام حاکم کرۀ شمالی برای هر شهروند خود از ۱۷ سالگی پرونده ای درست می کند و هر دو سال یک بار اطلاعاتی تازه به آن می افزاید.

گروه بندی شهروندان به سه دستۀ وفادار و معتدل و مخالف از سوی خود رژیم کرۀ شمالی انجام می شود و بر مبنای «شواهدی» صورت می گیرد که در دست دارند. این شواهد از دید نظام حاکم، می تواند مواردی از قبیل مخالفت با حزب کارگر کره، عدم نگهداری مناسب از عکسی از رهبر کرۀ شمالی، و یا حمایت از عقاید مذهبی یا سیاسی ناسازگار با ایدئولوژی حاکم کشور را شامل شود. آنها از سوی نظام حاکم در فقیرترین استانهای شمال شرقی آن کشور به زندگی واداشته می شوند و در مزارع و معادن به کار سخت گماشته می شوند.

گزارش کمیتۀ آمریکایی بررسی وضعیت حقوق بشر در کرۀ شمالی- به مدیریت گرگ اسکارلاتوا - برمبنای گفتگوهای آنها با ۷۵ شهروند کره ای تهیه شده است. سیستمی که از سوی دولت کرۀ شمالی بر طبقه بندی شهروندان حاکم است، سونگبون نام دارد. گزارش مورد بررسی، به فعالیتهای هسته ای کرۀ شمالی نیز اشاره می کند و به این که تمرکز جهان بر این بعد حکومت کرۀ شمالی، توجه جهانیان را از وضعیت نقض موازین حقوق بشر منحرف کرده است.

گرگ اسکارلاتوا با آماندا اسکات خبرنگار صدای آمریکا، گفتگویی کرده که طی آن از ساختار سیاسی کرۀ شمالی اطلاعات بیشتری داده است.

اسکارلاتوا می گوید راه یافتن شهروندی به گروهی متفاوت از اجتماع تقریباً ناممکن است مگر آنکه او فعالیتهایی کرده باشد که به شیوۀ شایانی به رژیم کرۀ شمالی خدمت کرده باشد.
در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا درباره بر دلایل زندانی شدن برخی شهروندان در اردوگاههای زندانیان سیاسی، وی می گوید بسیاری از آنها حتی دلیل زندانی شدنشان در این اردوگاهها را نمی دانند.

آماندا اسکات از صدای آمریکا می پرسد: «آیا نشانه هایی از آن دردست است که با تغییر رژیم و روی کار آمدن کیم جونگ اون، ساختار سیاسی کنونی کرۀ شمالی ممکن است تغییر کند؟»
اسکارلاتوا پاسخ می دهد:
«داستان زندگی کیم جونگ اون بسیار جالب است. مادر او دو رگۀ ژاپنی-کره ای بود و رقصنده ای که کیم جونگ ایل عاشقش شد. مادر کیم جونگ اون قطعاً از گروههای فرودست اجتماع تلقی می شد و به همین دلیل، احتمالاً کیم جونگ اون تلاش خواهد کرد که سرنخهای داستان زندگی و گذشتۀ مادرش را پنهان و انکار کند. باید به خاطر داشت که از کیم جونگ اون انتظار می رود پا جای پای پدر بگذارد، نه آنکه در ساختار سیاسی کشور تغییر و اصلاح ایجاد کند.»


مدیر کمیتۀ بررسی وضعیت حقوق بشر در کرۀ شمالی می افزاید: «به رغم آنکه از کرۀ شمالی انتظاری جز آن نمی رود که به اصلاح ساختار سیاسی خود و شیوۀ رفتارش با زندانیان سیاسی دست بزند، رژیم آن کشور چنان به ساختار طبقه بندی موسوم به سونگبون وابسته است که تغییر آن و ایجاد اصلاح در شیوۀ ادارۀ آن کشور، ابداً یک شبه میسر نخواهد بود. »
XS
SM
MD
LG