ژاپن و کره جنوبی روز چهارشنبه به آمریکا پیوستند و از کره شمالی درخواست کردند برنامه های پرتاب موشک به فضا را لغو کند. آنها می گویند این اقدام قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض خواهد کرد.
کره شمالی آژانس های سازمان ملل متحد را از طرح های خود برای پرتاب آنچه آن را یک "ماهواره رصد زمین" می نامد، در زمانی بین ۸ و ۲۵ فوریه، آگاه ساخت.
پیونگ یانگ می گوید بعنوان کشوری مستقل حق دارد یک برنامه فضایی را با پرتاب موشک دنبال کند، اما شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و دیگر متحدان آمریکا برنامه را بهانه ای خصمانه برای دور زدن محدودیت های بین المللی نامیده و محکوم کرده اند.
آبه پرتاب راکت را در حقیقت آزمایش موشک بالیستیک نامید، و دولت او روز چهارشنبه به ارتش دستور داد هر راکت کره شمالی را که تهدیدی برای ژاپن دیده شود سرنگون کند.
پیونگ یانگ چهارمین آزمایش اتمی را روز ۶ ژانویه انجام داد و در دسامبر ۲۰۱۲، چند روز پیش از سومین آزمایش اتمی، یک راکت دور برد پرتاب کرد.
کره جنوبی به کره شمالی گوشزد کرده است که در صورت پرتاب راکت، با پیامدهایی جدی روبرو خواهد شد. یک مقام ارشد امنیتی در دفتر رئیس جمهوری کره جنوبی گفت چنین عملی تهدیدی برای صلح نه فقط در شبه جزیره کره بلکه در منطقه و در سراسر جهان خواهد بود.
چین روز چهارشنبه گفت نسبت به گزارش های پرتاب فوری موشک توسط کره شمالی فوق العاده نگران است، و از پیونگ یانگ خواسته است خویشتنداری بکار برد.
آمریکا و متحدانش از پکن خواسته اند از تحریم های سخت سازمان ملل متحد در پاسخ به آزمایش اتمی اخیر پشتیبانی کند. اما برای وادار ساختن دولت کره شمالی به متوقف ساختن پرتاب راکت، گزینه های دیپلماتیک زیادی وجود ندارد.
دولت آمریکا از برقراری تحریم های بین المللی سخت تر بر کره شمالی حمایت می کند. کنگره آمریکا نیز روی قانون تحریم های یک جانبه ای کار می کند که طرف های ثالث، شرکت ها و بانک هایی را که با کره شمالی داد وستد کنند، هدف خواهد گرفت.
بسیاری از این نهادها در چین قرار دارند، و پکن خواهان رویکرد مصالحه جویانه ای است که مجازات هایی بر رهبری پیونگ یانگ وضع خواهد کرد، اما همچنین تمام طرف ها را بسوی تجدید مذاکرات بین المللی هدایت کند.
تحلیلگران می گویند به باور آنها پرتاب راکت بخشی از برنامه ای است که کره شمالی برای ساختن موشک های اتمی بین قاره ای، که بتواند آمریکا را هدف بگیرد، دنبال می کند.