بیش از ۳۶۵ روز از حبس لوئی آرنو، شهروند فرانسوی، در زندان اوین تهران می گذرد و والدین او به شدت نگران وضعیت فرزند خود هستند. آنها با انتقاد از سکوت اتحادیه اروپا در مورد فرزندشان میگویند که «اروپا به صورت کامل از آنها حمایت نمیکند.»
به گزارش «یورو نیوز»، لوئی آرنو در سپتامبر ۲۰۲۲، شهریور سال گذشته، به دست ماموران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تهران بازداشت شد. این مشاور مالی ۳۵ ساله با یک کوله پشتی در حال سفر به دور دنیا بود.
سیلوی و ژان میشل آرنو، والدین لوئی، لحظه تلخی را به یاد میآورند که وزارت خارجه فرانسه با آنها تماس گرفت تا خبر بازداشت پسرشان را اطلاع دهد.
ژان میشل آرنو میگوید: «ما میدانستیم که این یک کشور دیگر نیست، ایران است.»
چگونه اتفاق افتاد
به گفته والدین لوئی آرنو، آنها مدتی از فرزند خود بیاطلاع بودند ولی نگرانی نداشتند چون پیشتر گفته بود از مناطقی میگذرد که گوشی همراهش سیگنال ندارد. سیلوی، مادر لوئی، میگوید که او به آنها اطمینان داده بود که از اعتراضات در ایران دوری میکند.
دو هفته پس از شنیدن خبر بازداشت، لوئی با والدین خود تماس گرفت و آنها را از سلامتی خود مطلع کرد.
لویی در شش ماه اول حبس خود، به دلیل قرار گرفتن در بخش فوق امنیتی در زندان اوین، تنها چند بار با خانواده خود تماس گرفت. البته پس از این دوره، شرایط تغییر کرد و تماسهای بیشتری برقرار شد.
اتهامات وارده نادرست است
لوئی آرنو همراه با چند تن دیگر از گردشگران همراهش به دست توسط ماموران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت شد. جمهوری اسلامی بعدها سایر بازداشتشدگان ایرانی، لهستانی، و ایتالیایی را آزاد کرد.
لوئی آرنو به «شرکت در تظاهراتی که امنیت کشور را تهدید میکند و مشارکت در تبلیغ علیه نظام» متهم است. اما ژان میشل، پدر لوئی، تاکید میکند که «هیچیک از این اتهامات درست نیست.»
لویی آرنو پیش از ورود به ایران از ایتالیا، یونان، ترکیه، گرجستان، و ارمنستان عبور کرده بود. سیلوی، مادر لوئی، میگوید: «او برای کشف فرهنگهای دیگر به سفر رفت و یک مسافر مشتاق بود. این دومین تلاش لوئی برای سفر به دور دنیا بود، نخستین سفر او به دلیل همهگیری ویروس کرونا کوتاه شده بود.»
واکنش ناکافی اروپا
خانواده آرنو احساس می کنند که اروپا به صورت کامل از آنها حمایت نمیکند. آنها با چندین نماینده پارلمان اروپا، و همچنین با خانوادههای سایر اروپاییان بازداشت شده در ایران تماس گرفتهاند.
به گفته سیلوی، آنها با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز تماس گرفتند ولی پاسخی دریافت نکردند.
در حال حاضر، حدود ۱۲ اروپایی که برخی از آنها دوتابعیتی هستند، در ایران زندانی شدهاند. در ماه شهریور، جوزپ بورل تایید کرد که یک تبعه سوئدی که بیش از ۵۰۰ روز زندانی است، در واقع، یک دیپلمات اتحادیه اروپا بوده است.
شهروندان اروپایی همواره به عنوان ابزار چانهزنی توسط جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار گرفتند.
سیسیل کوهلر، ژاک پاری، و شخص دیگری که هویت او فاش نشده است، سایر شهروندان فرانسوی زندانی در ایران هستند.