نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد قرار است روز سه شنبه (ششم ژوئن) در نشست شورای حقوق بشر این سازمان در ژنو حاضر شود.
پیش بینی می شود که خانم هیلی در سخنانی که قرار است در این نشست ایراد کند، بر تبعیض علیه اسرائیل از سوی این نهاد عمده حقوق بشر سازمان ملل و همچنین مشکل «مشروعیت» اعضای این نهاد که خود ناقضان حقوق بشر هستند، تکیه کند.
در نشست سه شنبه نیکی هیلی زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد مواجه می شود که پیشتر منتقد ترامپ بود. در اکتبر ۲۰۱۶ و پیشاپیش انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، کمیسر اردنی شورای حقوق بشر ملل متحد گفته بود که دونالد ترامپ برای ثبات جهانی خطرناک است.
به نوشته شبکه خبری فاکس در آمریکا، مداخله مستقیم کمیسر عالی برای تاثیرگذاری در انتخابات آمریکا کمی بعد در وزارت خارجه ایالات متحده مورد ملاحظه قرار گرفت و سخنگوی این وزارتخانه گفت: «کمیسر عالی باید بر اساس اصول اعتقادی خود سخن بگوید.»
فاکس می گوید زید انتظار پیروزی هیلاری کلینتون و افزایش بودجه این نهاد در سال ۲۰۱۷ را داشت.
تصمیم خانم هیلی به شرکت در نشست ژنو این پرسش را برمی انگیزد که آیا حرف و عمل خانم هیلی سازگار است یا این که سخنان او رنگی از واقعیت نمی یابد و بودجه اهدایی آمریکا به این نهاد ادامه می یابد.
پخش زنده این سخنرانی را سه شنبه ساعت ۱۲ ظهر به وقت تهران، ۳:۳۰ صبح به وقت واشنگتن از فیس بوک و یوتیوب صدای آمریکا ببینید
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۶ جایگزین کمیسیون حقوق بشر شد.
نیکی هیلی پیشتر در روز جمعه در انتقاد از کشورهای شورای حقوق بشر این سازمان گفت کشورها از عضویت خود در این نهاد به عنوان «پوشش بر بیرحمی های خود» استفاده می کنند.
خانم هیلی در یادداشتی برای روزنامه واشنگتن پست نوشت: «اغلب، قربانیان بدترین موارد نقض حقوق بشر مورد بی توجهی سازمانی است که قرار است از آنان محافظت کند. او سپس به کوبا و ونزوئلا به عنوان اعضای این نهاد و در عین حال کارنامه بد حقوق بشری آنان اشاره کرد.
نشریه اکونومیست نوشته است که شورای حقوق بشر از سوی بسیاری مجمع ریاکاران است؛ جایی که رژیم های ظالم علیه اسرائیل و غرب موضعگیری می کنند و به جای رسیدگی به موارد صریح نقض حقوق بشر در بقیه جهان وقت بسیاری را صرف تاختن به اسرائیل می کنند.
در نشست پیش رو خانم هیلی قرار است تصمیم آمریکا را درباره ماندن در شورا یا ترک آن اعلام کند.
اکونومیست می گوید همه آنانی که دغدغه حقوق بشر دارند امیدوارند که آمریکا در این نهاد بماند چرا که این شورا هرچند گزینشی سعی به ارتقاء عدالت در جهان دارد و وقتی آمریکا از داخل حمایت خود را ابراز کند، تاثیر بیشتری می گذارد. حتی اسرائیل می گوید آمریکا بهتر است که این شورا را ترک نکند.