لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۶

پلیس ضد شورش هلند تجمع حامیان اردوغان را برهم زد؛ وزیر ترکیه به آلمان بازگردانده شد


پلیس ضد شورش هلند با تجمع کنندگان حامی اردوغان در مقابل کنسولگری ترکیه در روتردام برخورد کرد.
پلیس ضد شورش هلند با تجمع کنندگان حامی اردوغان در مقابل کنسولگری ترکیه در روتردام برخورد کرد.

در ادامه تنش بین ترکیه و هلند، پلیس ضد شورش در شهر روتردام تجمع حامیان رئیس جمهوری ترکیه را برهم زد و مانع حضور یکی از وزرای این کشور در هلند شد.

قرار بود شنبه شب فاطمه بتول کایا، وزیر خانواده و رفاه اجتماعی ترکیه در جمع حامیان رجب طیب اردوغان حاضر شود اما بعد از ممانعت از حضور او، درگیری بین تجمع کنندگان با پلیس هلند شدت یافت.

در روزهای اخیر کارزار تبلیغاتی رجب طیب اردوغان برای جلب آرای ترک های مقیم اروپا به تنش بین آنکارا و این کشورهای اروپایی منجر شده است.

شنبه شب ۲۱ اسفند قرار بود فاطمه بتول کایا، وزیر خانواده و رفاه اجتماعی ترکیه در جمع حامیان آقای اردوغان در کنسولگری ترکیه در روتردام حضور یابد که دولت هلند مانع شد و خانم کایا را به مرز آلمان بازگرداند.

بعد از این اقدام، حامیان اردوغان در مقابل کنسولگری ترکیه در روتردام تجمع کرده‌اند و با پلیس درگیر شدند که نیروهای ضد شورش با اسب در میان معترضان ترک حاضر شدند و با استفاده از ماشین های آب پاش، آنها را متفرق کردند. معترضان ترک هم اشیایی به سوی پلیس پرتاب کردند.

جنگ لفظی، انتقادات تند اردوغان

درگیری شنبه شب بعد از تنش آغاز شده بین ترکیه و هلند در یک روز گذشته اتفاق افتاد.

پس از بالا گرفتن تنش‌ها بین دولت ترکیه و کشورهای اتحادیه اروپا، هلند روز شنبه ۲۱ اسفند از فرود هواپیمای حامل وزیر امور خارجه ترکیه در خاک کشورش جلوگیری کرد.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، این تصمیم هلند در اعتراض به تبلیغ گسترده دولت ترکیه در سرتاسر اروپا به نفع همه‌پرسی ماه آوریل اتخاذ شده است. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به این اقدام، هلند را «باقی مانده نازی‌ها» و «فاشیست» نامید.

این دومین بار است که رئیس جمهوری ترکیه کشورهای اروپایی را با آلمان نازی مقایسه می کند. مارک روت، نخست وزیر هلند، در پاسخ به آقای اردوغان، سخنان او را خارج از عرف و بسیار نامناسب خطاب کرد.

آلمان نیز از دیگر کشورهایی است که پیشتر، مقایسه کشورهای اروپایی با آلمان نازی از سوی مقامات ترکیه را غیر قابل توجیه خوانده است.

ماجرای رفراندوم جنجالی

بسیاری از کشورهای اروپایی به سفرهای تبلیغاتی مقامات ترکیه به اروپا در راستای دفاع از همه‌پرسی اصلاحات در قانون اساسی پیش رو اعتراض کرده اند.

ترکیه به دنبال جلب موافقت میلیونها ترک ساکن خارج از کشور است که رأی مثبت آنها در این همه‌پرسی، حوزه اختیارات رجب طیب اردوغان را توسعه داده و به او اجازه خواهد داد تا سال ۲۰۲۹ در مسند ریاست جمهوری بماند.

پیش از این، آلمان و اتریش نیز از برگزاری جلسات نمایندگان ترکیه در خاک کشورشان جلوگیری کرده بودند. پس از آنکه آلمان از دیدار وزیر امور خارجه ترکیه با ترک‌تباران این کشور جلوگیری کرد، مولود چاووش اوغلو از هوادارانش خواست تا در ساختمان کنسولگری این کشور در هامبورگ جمع شوند.

از سوی دیگر، گرت ویلدرز سیاستمدار ضد اسلام هلند روز شنبه در پیامی توئیتری خطاب به ترک های ساکن هلند گفت «تمام ترک هایی که در هلند و مدافع اردوغان هستند، به ترکیه بروید و هیچوقت برنگردید.»

پارلمان ترکیه اوایل بهمن ماه لایحه پیشنهادی دولت رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه برای اصلاح قانون اساسی و افزایش اختیارت ریاست جمهوری را تصویب و راه را برای برگزاری همه‌پرسی به منظور تصویب نهایی آن هموار کرده بود.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG