لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۶

دیدار وزیر امور خارجه آمریکا و دبیر کل ناتو در سایه جنگ در اوکراین و تهدید چین


آمریکا و ناتو معتقدند تا کنون در کمک به اوکراین برای دفاع از خود و دفع حملات روسیه تصمیمات صحیحی گرفته شده است، اما در آستانه نخستین سالگرد حمله روسیه و نشانه‌هایی از این که مسکو خود را آماده حمله بزرگی در بهار می‌کند، ضروری است برآوردها و هماهنگیهایی صورت گیرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز چهارشنبه، در مورد انواع کمکهای نظامی مورد نیاز اوکراین در این برهه از زمان در واشنگتن به گفتگو نشستند.

بلینکن معتقد است نه تنها باید کمکهایی که تا کنون انجام شده ادامه یابد، بلکه افزایش آن ضروری است.

به گفته او شرایط مختلف در میدان جنگ کمکهای متفاوتی را می‌طلبد. او به تصمیم آمریکا برای ارسال تانکهای آبرامز و پدافند هوایی به اوکراین اشاره کرد، پدافندی که بتواند با پهپاد هم مقابله کند «از جمله پهپادهایی که از سوی جمهوری اسلامی تأمین شده، کشوری که دیدگاهش مانند روسیه استبدادگراست و بطور روزافزون به تهاجم روسیه دامن می‌زند.»

نظر وزیر خارجه آمریکا و دبیرکل ناتو این است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، فعلاً تمایلی به مذاکره برای پایان دادن به جنگ ندارد. بلینکن معتقد است با کمک به اوکراین برای تغییر شرایط در میدان جنگ به نفع کی‌یف می‌توان مسکو را به سوی مذاکره سوق داد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، هشدار داد که «اگر پوتین برنده شود فاجعه‌ای برای اوکراین و خطری برای دیگران است». استولتنبرگ بیم آن دارد که دیگر «رژیمهای مستبد» با مشاهده نتیجه این جنگ به این نتیجه برسند که «با استفاده از نیروی قهریه می‌توانند به اهداف خود برسند.»

دبیرکل ناتو به چین اشاره کرد که این جنگ و عکس‌العمل جهان را «زیر نظر دارد و درسهایی می گیرد که می‌توانند در تصمیمهای آینده آن تأثیرگذار باشند.»

به گفتهء استولتنبرگ، چین مدت زمانی است که «توان تسلیحات نظامی خود را بدون هیچ شفافیتی تقویت می‌کند و این شامل توانایی اتمی نیز می‌شود.»

دبیرکل ناتو بالن چینی را که گفته می‌شود برای جاسوسی در حریم هوایی آمریکا بود یک نمونه از استراتژی چین در تقویت نظامی خود نام برد و گفت: «در دو سال گذشته چین به شدت در این امر سرمایه گذاری کرده و انواع تجهیزات جاسوسی و جمع آوری اطلاعات یکی از این موارد بوده. به گفته او در اروپا چین از ماهواره و فضای سایبری برای جاسوسی استفاده می‌کند.»

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG