لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۰

سخنان متناقض وزیر بهداشت درباره احتمال تمدید تعطیلی سراسری در ایران


گرمای هوا در برخی از مناطق ایران طی روزهای اخیر از ۵۰ درجه سانتیگراد بالاتر رفته است
گرمای هوا در برخی از مناطق ایران طی روزهای اخیر از ۵۰ درجه سانتیگراد بالاتر رفته است

وزیر بهداشت روز پنجشنبه ۱۲ مرداد، درباره احتمال تمدید تعطیلی سراسری در روزهای شنبه و یکشنبه آینده گفت اگر «گرما» در حد «صدمه» باشد، پیشنهاد تعطیلی خواهد داد، اما در سخنان متناقض دیگری گفت که هوا «از جمعه» خنک می‌شود و هفته آینده تعطیل نیست.

بهرام عین‌اللهی روز پنجشنبه گفت که «سازمان بهداشت جهانی بر تأثیرات آب و هوایی بر بیماری‌ها تأکید کرده» و پیشنهاد تعطیلی از سوی وزارت بهداشت در صورتی خواهد بود که گرمای هوا «در حدی باشد که به مردم صدمه‌ای وارد کند.»

او هم‌زمان اعلام کرد که سازمان هواشناسی اعلام کرده است که جمعه «هوا خنک خواهد شد» و «بنابراین پیشنهادی برای تعطیلی در هفته آینده نخواهیم داشت.»

تعطیلی سراسری در ایران در دو روز چهارشنبه و پنج‌شنبه، ۱۱ و ۱۲ مرداد، که دلیل آن از سوی مقامات جمهوری اسلامی «گرمای هوا» اعلام شد، با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شد و کاربران آن را تلاش برای کنترل کمبود برق مرتبط دانستند.

در این ارتباط، هم‌زمان با اعلام تعطیلی سراسری، گزارش‌های متعددی از قطع برق شهرک‌های صنعتی و زمین‌گیر شدن صنایع منتشر شد.

حمیدرضا نجفی، فعال مدنی و کارآفرین اهل اراک، که پیش از این با اتهاماتی چون «نشر اکاذیب» و «تبلیغ علیه نظام» از سوی قوه قضاییه تحت پیگرد قرار گرفته، در واکنش به تعطیلی‌های ناگهانی و قطع برق شهرک صنعتی که کارگاهش در آن قرار دارد، در ویدئویی گفت جمهوری اسلامی مسیر توسعه ایران را نابود کرده و فرصت‌های را به تهدید تبدیل کرده است.

همچنین، کاوه مدنی، مدیر اندیشکده آب سازمان ملل، با تأکید بر «ورشکستگی آبی، برقی، و گازی ایران» گفته است که این شرایط «با تعطیل کردن درست نمی‌شود.»

هم‌زمان با اعلام تعطیلی سراسری، گزارش‌ها حاکی از آن است که نیروگاه‌های کارون سه و چهار «به دلیل تولید برق بیش از ظرفیت» به طور موقت از مدار تولید خارج شده‌اند.


فرید صفری، کارشناس انرژی، در گفت‌وگو با صدای آمریکا با اشاره به اختلاف میزان تولید و مصرف برق گفته که بیشتر نیروگاه‌های ایران وابسته به سوخت فسیلی است و نیروگاه‌های فرسوده کم‌بازده باید از مدار خارج شود.

به گفته این کارشناس، از قابلیت‌های سرزمینی ایران به‌درستی استفاده نشده و حتی بر خلاف کشورهایی مثل ترکیه که قابلیت‌های کمتری دارند، کار زیادی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر نکرده و برنامه‌ریزی درستی برای تولید انرژی خورشیدی نشده است.

چرا بحران برق در ایران حل نمی‌شود و ادامه دارد؟ فرید صفری پاسخ می‌دهد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:54 0:00

XS
SM
MD
LG