سرانجام انتظار و اضطراب دانشمندان سازمان هوا فضانوردی ایالات متحده، ناسا، به پایان رسید و کاوشگر جونو پس از پنج سال سفر در مدار مشتری این پنجمین سیاره از خورشید قرار گرفت. لحظه ای که با شادی و هیجان دست اندرکاران ناسا همراه بود.
داین براون مدیر برنامه جونو در مرکز ناسا گفت "مبهوت کننده است. تیم ناسا، و میزان زمان تلاشی که همه در این ماموریت به کار بردند و مخاطره هایی که بر آن فائق آمدند. هر قدر بیشتر در مورد این ماموریت بدانید بیشتر متوجه می شوید که چقدر مشکل بود و چقدر بدون نقص انجام شد. امشب ما می توانیم بخوابیم و در مورد آنچه فردا روی می دهد نگران نباشیم. احساس بسیارخوبی است."
قرار گرفتن جونو در مدار مشتری، یکی از مشکل ترین و خطرناک ترین بخش ماموریت این کاوشگر بود، زیرا نه تنها سرعت سفینه باید بسیار کاهش می یافت تا در مدار مشتری قرار گیرد، بلکه انبوه اجرام شناور فضایی و تشعشعات شدید در اطراف مشتری خطری جدی بود که می توانست به جونو آسیب بزند. ولی این ماموریت پس از انجام مانورهای پیچیده ای کاملا با موفقیت انجام شد.
سفینه جونو به سیاره مشتری رسید؛ چرا این سفر مهم است؟
جونو، که برخلاف سفینه های کاوشگر دیگر که انرژی آن از پلوتونیم تامین می شوند با انرژی خورشیدی کار می کند، در طی ۳۰ دقیقه سرعت خود را از ۲۵۸۰۰ کیلومتر در ساعت به ۱۹۵۰ کیلومتر در ساعت رساند، تا بتواند در مدار مشتری و در ارتفاع ۵۰۰۰ کیلومتری ابرهایی که ان را احاطه کرده قرارگیرد.
ماموریت این کاوشگر بدون سرنشین در اینجا به پایان نمی رسد. جونو که در سال ۲۰۱۱ میلادی برای مطالعه مشتری به فضا پرتاب شد، در طی بیست ماه آینده ۳۷ بار در مدار این سیاره خواهد گشت و اطلاعاتی از جمله در مورد جو، سطح، نیروی مغناطیسی و شفق های قوی قطبی و نیز مقدار آب و آمونیاک در اتمسفر آن را، به همراه عکس هایی از سیاره، به زمین مخابره خواهد کرد.
دانشمندان ناسا امیدوارند این ماموریت، که یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار هزینه داشته است، پرده از اسرار نهفته مشتری برداشته و به درک پیدایش منظومه شمسی کمک کند. زیرا این نظریه وجود دارد که منظومه شمسی با تشکیل مشتری آغاز شد.
عناصری که مشتری از آن ساخته شده، تقریبا همان عناصری است که زمین از آن تشکیل شده؛ به عبارتی آنچه برای حیات ضروری است.