لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۰

کاوشگر ناسا به سیاره مشتری رسید؛ ماموریتی برای افشای اسرار این سیاره


ناسا امیدوار است ماموریت جونو پرده از اسرار نهفته ژوپیتر بردارد و به درک پیدایش منظومه شمسی کمک کند.
ناسا امیدوار است ماموریت جونو پرده از اسرار نهفته ژوپیتر بردارد و به درک پیدایش منظومه شمسی کمک کند.

سفینه کاوشگر "جونو" متعلق به سازمان هوا فضانوردی ایالات متحده، ناسا، همچنان به مقصد نهایی خود "مشتری" یا ژوپیتر نزدیک می شود و شامگاه دوشنبه ۴ ژوییه ۲۰۱۶ به وقت واشنگتن وارد مدار این بزرگترین سیاره منظومه شمسی خواهد شد.

کاوشگر جونو در ماه اوت سال ۲۰۱۱ میلادی از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در ایالت فلوریدا برای مطالعه سیاره مشتری به فضا پرتاب شد و امشب پس از پنج سال سفر و پیمودن نزدیک به ۶۰۰ میلیون کیلومتر، به مدار این پنجمین سیاره از خورشید می رسد.

این کاوشگر قرار است در طول ۳۰ دقیقه سرعت خود را از ۲۵۸۰۰ کیلومتر در ساعت به ۱۹۵۰ کیلومتر در ساعت کاهش دهد تا بتواند در مدار سیاره مشتری و در ارتفاع ۵۰۰۰ کیلومتری ابرهایی که آن را احاطه کرده اند، قرار گیرد؛ لحظه ای که ناسا فقط با یک علامت رادیویی از موفقیت یا عدم موفقیت آن باخبر می شود.

اگر این عملیات موفق آمیز باشد، جونو در طی بیست ماه ۳۷ بار در مدار سیاره مشتری خواهد گشت و اطلاعاتی از جمله در مورد جو، سطح، نیروی مغناطیسی و شفق های قوی قطبی آن را به همراه عکس هایی از سیاره به زمین ارسال خواهد کرد؛ ماموریتی که در محیط بسیار نامناسبی انجام خواهد شد.

ستیو لوین دانشمند پروژه جونو می گوید " سیاره مشتری بزرگترین و بدترین سیاره منظومه شمسی است. دارای بزرگترین میدان مغناطیسی و نیروی جاذبه، و نیز وسیع ترین شفق قطبی و کمربند تشعشعی است. همه چیز در مورد این سیاره عظیم است."

به دلیل تشعشعات بسیار زیاد در جو این سیاره، دانشمندان ناسا دستگاه های حساس این کاوشگر را در یک گاو صندوق غیرقابل نفوذ از جنس تیتانیوم قرار داده اند. جونو برخلاف سفینه های کاوشگر دیگر، که انرژی ان از پلوتونیوم تامین می شود، با انرژی خورشیدی کار می کند.

تصاویری از سفینه کاوشگر "جونو" در اطراف سیاره مشتری

از آنجا که فاصله سیاره مشتری از خورشید پنج برابر فاصله زمین از خورشید است، نوری که مشتری از خورشید دریافت می کند به مراتب کمتر از زمین است.

در نتیجه صفحه های خورشیدی این سفینه بسیار بزرگ هستند. سه صفحه خورشیدی هر یک به طول بیش از ۹ متر و وزن بیش از ۱۱۰ کیلوگرم با حدود ۱۹ هزار سلول خورشیدی که بر روی آن نصب شده است، انرژی سفینه را تامین می کند.

دانشمندان ناسا امیدوارند این ماموریت پرده از اسرار نهفته سیاره مشتری برداشته و به درک پیدایش منظومه شمسی کمک کند. زیرا این نظریه وجود دارد که منظومه شمسی با تشکیل سیاره مشتری آغاز شد. عناصری که مشتری از آن ساخته شده تقریبا همان عناصری است که زمین از آن تشکیل شده؛ به عبارتی آنچه برای حیات ضروری است.

XS
SM
MD
LG