سازمان بهداشت جهانی در پی ابراز نگرانیها نسبت به انگ و نژادپرستی پیرامون ویروس آبله میمون که بیش از هزار و ۶۰۰ نفر را در کشورهای مختلف جهان مبتلا کرده است، نام این ویروس را رسما تغییر خواهد داد.
تدروس آدهانوم ، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی این خبر را اعلام کرد.
بیش از ۳۰ دانشمند بینالمللی هفته گذشته، برچسب آبله میمون را «تبعیض آمیز» خواندند و از «نیاز فوری» به تغییر نام آن گفتند.
آنها استدلال کردند که نام کنونی با رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی که توصیه میکند از مناطق جغرافیایی و نام حیوانات در نامگذاری بیماریها خودداری شود، همخوانی ندارد.
سازمان بهداشت جهانی در حال مشورت با کارشناسان ویروسهای موسوم به ارتوپاکس که آبله میمون به آن تعلق دارد است تا نام مناسبتری برای آن برگزیند.
دانشمندان در مورد تصویری که از شیوع کنونی آبله میمون در رسانهها ارائه میشود و آن را به آفریقا یا غرب آفریقا یا نیجریه مرتبط میدانند، هشدار دادهاند.
تاکنون هزار و ۶۰۰ مورد ابتلا به آبله میمون در بیش از ۳۰ کشور جهان گزارش شده است.
پیشتر و زمانی که این بیماری بومی بود، ۷۲ مرگ ناشی از آن ثبت شد اما در شیوع جدید هنوز کسی جان خود را از دست نداده است.
سازمان بهداشت جهانی قرار است هفته آینده یک جلسه اضطراری برگزار کند تا تصمیم بگیرند آیا شیوع این بیماری را به عنوان یک «وضعیت اضطراری بهداشت عمومی» طبقهبندی کنند یا خیر.
تنها بیماریهای دیگری که در این طبقهبندی قرار گرفتهاند آنفلوانزای خوکی، فلج اطفال، ابولا، زیکا و کووید-۱۹ هستند.
تدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی، شیوع آبله میمون را «غیرعادی و نگران کننده» توصیف کرده است.
ایران به رغم شناسایی موارد ابتلا در چند کشور همسایه و اعلام چند مورد «مشکوک»، هنوز هیچ مورد قطعی ابتلایی را اعلام نکرده است.