مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه چهارم خرداد در اولین نشست خبری خود از عدم مطالبه قصاص توسط خانواده مونا (غزل) حیدری خبر داد و گفت: پرونده در دادگاه کیفری دو در حال رسیدگی است.
پیش از این دادستان اهواز اعلام کرده بود: به دلیل شکایت اولیاء دم در خصوص متهمان از حیث جنبه خصوصی جرم و مطالبه قصاص، پرونده به دادگاه کیفری استان ارسال شده است. همچنین پدر مونا (غزل) حیدری گفته بود که او از قاتل شکایت کرده است و رضایت نخواهد داد.
هفدهم بهمن ۱۴۰۰، تصاویری در خبرگزاری رکنا منتشر شد که نشان میداد یک مرد در اهواز، با سر بریده یک زن در خیابانهای شهر تردد میکند. سجاد حیدری، همسر مونا (غزل) حیدری، پس از قتل او، سر جدا شده از بدن او را در خیابانها و محلههای اهواز گرداند.
مونا (غزل) حیدری که بنا بر برخی گزارشها در سن بسیار پایین (در ۱۲ یا ۱۳ سالگی) ازدواج کرده بود، زمانی که توسط همسرش به قتل رسید ۱۷ سال داشت و مادر یک فرزند سه ساله بود.
پس از انتشار تصاویر این قتل فجیع، مادر سجاد به خبرگزاری فارس گفت که پسرش خواسته به کسانی که به او «انگ بیغیرت زده بودند» بگوید «من آدم بیغیرتی نیستم.»
این نوع جرایم در ایران که به بهانه دفاع از «ناموس» رخ میدهد، اغلب با توسل به بعضی از مفاد قانون و استفاده از گریزهای قانونی، از مجازاتهای سنگین مستثنی میشوند. ایران از معدود کشورهایی است که به «کنوانسیون بینالمللی رفع هر گونه تبعیض علیه زنان» ملحق نشده است.