لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۰

محسنی‌اژه‌ای درباره برخورد با اعتراض به حجاب: حل مسائل با بگیر و ببند، هزینه بالایی دارد


محسنی اژه‌ای در جلسه شورای اداری استان البرز - فروردین ۱۴۰۲
محسنی اژه‌ای در جلسه شورای اداری استان البرز - فروردین ۱۴۰۲

چند روز پس از اظهارات رهبر جمهوری اسلامی علیه مخالفان حجاب اجباری، رئیس قوه قضاییه ایران به بالابودن هزینه برخورد‌ها با مخالفان حجاب اجباری اذعان کرد.

تسنیم روز جمعه ۱۸ فروردین اظهارات رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی که ظاهرا یک روز قبل در جلسه شورای اداری استان البرز بیان شده را منتشر کرد که محسنی اژه‌ای گفته بود: اگر بخواهیم این مسائل را صرفا با بگیر و ببند حل کنیم، هزینه‌ها بالا می‌رود و شاهد اثربخشی مطلوب نخواهیم بود.

رئیس قوه قضائیه بدون اشاره به جزئیات گفت قوه قضاییه از همه ظرفیت‌های قانونی خود برای استفاده خواهد کرد آنجا هم که خلاء قانونی وجود دارد از طریق ارائه لایحه به مجلس عمل خواهد کرد.

این اظهارات رئیس قوه قضائیه درخصوص درباره هزینه بالای برخورد با مخالفان حجاب در فضای مجازی به عنوان «عقب نشینی» و «ترس» مقامات از نافرمانی مدنی مخالفان حجاب اجباری تعبیر شده است.

این هفته، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی خود در دیدار جمعی از شاعران، حجاب را «محدودیت شرعی و قانونی» خواند و «کشف حجاب» را «حرام شرعی و سیاسی» عنوان کرد. او ابراز امیدواری کرد که این موضوع به توصیف او «قطعا حل خواهد شد».

همزمان با آغاز اعتراضات سراسری در ایران که با شعار زن زندگی آزادی همراه بود، بسیاری از زنان و دختران با از سربرداستن روسری نسبت به ۴۴ سال قانون حجاب اجباری در جمهوری اسلامی اعتراض کردند. اعتراضی که رفتارهای سرکوبگرانه از سوی حکومت دربرداشت. از درگیری های لفظی در اتوبوس و مترو گرفته تا بازداشتهای همراه با خشونت و این اواخر واژگون کردن سطل ماست بر سر دو زن در فروشگاهی در شاندیز مشهد که واکنش بین‌الملی دربرداشت.

معاون امور زنان و خانواده در دولت رئیسی، روز چهارشنبه ۱۶ فروردین، از تشکیل ستادی در وزارت کشور با هدف ترویج حجاب خبر داد. در پی این اقدام
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز وعده داد که که مجلس در صورت دریافت لایحه حجاب از سوی دولت و قوه قضائیه، خارج از نوبت به آن رسیدگی خواهد کرد.

پیشتر نایب رئیس کمیسیون امور داخلی شوراهای مجلس از تخصیص بودجه به ۲۷ نهاد متولی امور مربوط به حجاب خبر داده بود.

برخی کارشناسان پافشاری بر حجاب اجباری را موجب ازهم‌گسیختگی نیروهای طرفدار حکومت ارزیابی می‌کنند.

تقی رحمانی، فعال و تحلیلگر سیاسی، در گفتگو با صدای آمریکا، همبستگی و مقاومت بیشتر مردم در برابر اجبار به حجاب را موجب افزایش «انشقاق درونی حاکمیت» توصیف کرد.

تلاش جمهوری اسلامی برای اعمال حجاب اجباری علیرغم صرف بودجه‌های کلان، با مقاومت بسیاری از زنان، به شکست انجامیده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG