لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۶

سفر رئیس کل بانک مرکزی ایران به واشنگتن برای دیدار با مقامات صندوق بین‌المللی پول


محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی ایران، روز سه‌شنبه نهم خرداد، تهران را به مقصد واشنگتن ترک کرد تا با مقامات صندوق بین‌المللی پول دیدار و گفتگو کند.

جزئیات بیشتری از برنامه‌ها و دلیل انجام این سفر اعلام نشده است.

صندوق بین‌المللی پول روز ۱۴ اردیبهشت در تازه‌ترین گزارش خود درباره اقتصاد خاورمیانه و آفریقای شمالی اعلام کرده بود که ایران برای جلوگیری از کسری بودجه امسال خود به «نفت ۳۵۲ دلاری» و برای سال آینده میلادی نیز به «نفت ۳۷۵ دلاری» نیاز خواهد داشت. این در شرایطی است که نفت برنت در بازارهای جهانی هم اکنون در محدوده «۷۰ دلار» است.

کسری بودجه، زمانی در ساختار اقتصادی یک کشور پدیدار می‌شود که نهاد مرجع اقتصادی همچون دولت، بیش از درآمد یا دارایی‌های جاری خود، خرج یا هزینه کند که می‌تواند اثرات زیان‌بار کلانی بر بخش‌ خصوصی، بازار و سطح جامعه بگذارد.

وضعیت بحرانی اقتصاد ایران در شرایطی است که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی، «میانه نرخ تورم احساس شده» توسط مردم را در مرداد گذشته «۸۶ درصد» اعلام کرده است.

استیو هانکه، اقتصاددان مطرح آمریکایی و استاد اقتصاد دانشگاه جانز هاپکینز، در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت شاخص فلاکت در بین کشورهای جهان، ایران را در بین «۲۰ کشور اول فلاکت‌زده» جهان دسته‌بندی کرده است.

جمهوری اسلامی با کسری بودجه سالانه مواجه است؛ به گفته رحیم ممبینی، معاون سازمان برنامه و بودجه، «کسری واقعی» بودجه در سال ۱۴۰۱ حدود «۷۹۴ هزار میلیارد تومان» بوده است.

حسن منصور، تحلیلگر اقتصادی، به بخش فارسی «صدای آمریکا» گفته است: دولت جمهوری اسلامی اول درآمد را «بالا» اعلام می‌کند و بعد کسری بودجه را از «صندوق ذخیره ارزی» برداشت می‌کند.

XS
SM
MD
LG