لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۵۷

محمد نوری‌زاد از زندان: مردم صندوق‌های رأی را بر سر «اهریمن و هیولای» جمهوری اسلامی بکوبند


محمد نوری‌زاد، زندانی سیاسی در ایران
محمد نوری‌زاد، زندانی سیاسی در ایران

محمد نوری‌زاد، زندانی سیاسی، از مردم ایران خواست که «هیولای جمهوری اسلامی را به خود واگذارند» و با تحریم «انتخابات» حکومتی، «صندوق‌های رأی را بر کله همین اهریمن و هیولای سرطانی» بکوبند.

فاطمه ملکی، همسر محمد نوری‌زاد، در گزارشی از آخرین ملاقات با این زندانی سیاسی، که نسخه‌ای از آن روز پنج‌شنبه ۱۴ تیر به صدای آمریکا رسیده، گفت که چهارشنبه ۱۳ تیر به همراه خانواده برای ملاقات حضوری به زندان اوین رفته و پس از چند هفته او را دیده‌اند.

به گفته او، در این ملاقات، یکی از خواهران محمد نوری‌زاد درباره «انتخابات»‌ حکومتی گفت «مردم می‌پرسند چه کنند؟» و آقای نوری‌زاد «با عصبانیت پاسخ داد: چه کنند؟! مردم ما هیولای جمهوری اسلامی را به خود واگذارند، و صندوق‌های رأی را بر کله همین اهریمن و هیولای سرطانی بکوبند.»

در حالی که اکثریت شهروندان ایران «انتخابات» حکومتی را تحریم کرده و آن را به «سیرک» و «نمایش» تشبیه می‌کنند، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۱۳ تیر ادعا کرد: «این که تصور شود کسانی که در دور اول رأی ندادند مخالف نظام هستند، برداشت کاملا اشتباهی است.»

این در حالی است که او پیش از رأی‌گیری اخیر برای جانشینی رئیسی درباره اهمیت مشارکت مردم گفته بود که «مشارکت بالا» موجب «سرافرازی جمهوری اسلامی» است.

این اظهارات رهبر جمهوری اسلامی در حالی است که حتی بنا بر آمارهای حکومتی، اکثریت قاطع ایرانیان در دور نخست این رویداد سیاسی که مخالفان آن را «سیرک» و «نمایش» می‌خوانند، شرکت نکردند.

مخالفان می‌گویند میان دو نامزد مدنظر جمهوری اسلامی برای جانشینی رئیسی «فرقی نیست» و شرکت در انتخابات حکومتی را «رأی به کشتار و سرکوب بیشتر» قلمداد می‌کنند.

فاطمه ملکی همچنین در این گزارش وضعیت همسرش محمد نوری‌زاد را حین ملاقات «کم‌جان و کم‌انرژی» توصیف کرد و در شرح وضعیتش در یک ماه گذشته، گفت: «پس از انتشار اعتراض من، روز یکشنبه ۲۰ خرداد مرا از کارگاه به انفرادی بردند، حتی اجازه ندادند کتابی، دفتری با خود ببرم. از همان لحظه اعتصاب خشک را شروع کردم؛ نه آبی و نه غذایی خوردم تا روز چهارم که چشمانم سیاهی رفت؛ به حالت اغماء افتادم. مرا به بهداری برده و احیاء کردند، سپس به بند منتقل شدم.»

محمد نوری‌زاد حدود یک ماه قبل نسبت به «گران‌فروشی میوه و تره‌بار» به زندانیان در اوین و «دزدی آشکار» از آنها، به سلول انفرادی منتقل شده بود.

آقای نوری‌زاد در شرح وضعیتش گفته، «روز بعد» از انتقال به بند، در حالی که به کارگاه رفته بود، دوباره آن جا «بیهوش شده و مقامات زندان «به‌ناچار» او را «به بیمارستان طالقانی منتقل کرده» و «صبح روز بعد او را به اوین بازگرداندند.»

به گفته همسر محمد نوری‌زاد، خانواده این زندانی سیاسی در این مدت از «این همه اتفاق» برای او بی‌خبر بوده‌اند و «از روز اعتصاب تا به امروز تلفنش قطع بوده»‌ است.

فاطمه ملکی با بیان این که «شنبه ۱۹ خرداد» محمد نوری‌زاد در اعتراض به «گران‌فروشی میوه و ارزاق زندانیان و مافیای مواد مخدر» اعتصاب غذا کرده بود و به همین دلیل برای پنج روز به سلول انفرادی انتقال یافته بود، گفت که ششم تیر برای ملاقات به زندان اوین مراجعه کرده، اما «از آقای نوری‌زاد خبری نشد» و سپس «توسلی، معاون رئیس زندان» به او گفته که «حالشان خوب است.»

محمد نوری‌زاد، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس و از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴» برای استعفای علی خامنه‌ای و گذار از جمهوری اسلامی، در سال‌های گذشته بارها بازداشت و زندانی شده است. نوری‌زاد که مدت‌ها در روزنامه کیهان فعالیت می‌کرد، در سال‌های گذشته به یکی از مخالفان جدی جمهوری اسلامی و رهبر آن علی خامنه‌ای تبدیل شده است.

او پس از امضای «بیانیه ۱۴» در دادگاه انقلاب اسلامی مشهد به ۱۵ سال زندان، دو سال تبعید به شهرستان ایذه و دو سال ممنوعیت خروج از ایران محکوم شد.

اعتراضات محمد نوری‌زاد در زندان هم ادامه یافت و تا کنون چند پرونده دیگر حین تحمل حبس، برای این زندانی سیاسی گشوده شده است.

XS
SM
MD
LG