لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۳

پژوهش جدید: ابتلای خفیف به کرونا می‌تواند منجر به کاهش میزان توجه و ضعف حافظه شود


عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

پژوهش جدید دانشگاه آکسفورد بریتانیا نشان می‌دهد افراد مبتلا به کووید-۱۹ خفیف که علائم «کووید طولانی» را ندارند ممکن است ۶ تا ۹ ماه پس از ابتلا به بیماری با کاهش میزان توجه و ضعف حافظه مواجه شوند.

مسائل شناختی که بر سطح تمرکز تأثیر می‌گذارند، همراه با فراموشی و خستگی، از علائم «کووید طولانی» هستند، اما مشخص نیست که مسائل مربوط به میزان توجه پس از ابتلا به کرونا چقدر گسترده است.

در این پژوهش، از افرادی که تست کرونای مثبت داشتند اما علائم کووید طولانی بروز نداده بودند خواسته شد تا تمرین‌هایی برای تست حافظه و توانایی‌های شناختی خود انجام دهند.

پژوهشگران متوجه شدند افراد در به یادآوردن تجربه‌های شخصی – آنچه به عنوان حافظه اپیزودیک یا رویدادی شناخته می‌شود – شش ماه پس از ابتلا به طور قابل توجهی ضعیف‌تر بودند.

آنها همچنین نه ماه پس از ابتلا، کاهش بیشتری در توانایی خود برای حفظ توجه نسبت به افرادی که کرونا نگرفته بودند نشان دادند.

دکتر سیجیا ژائو از بخش روانشناسی تجربی دانشگاه آکسفورد گفت، نتیجه تحقیقات آنها نشان داده است که افراد می‌توانند چندین ماه پس از ابتلا، با مشکلات مزمن شناختی دست به گریبان باشند.

محققان می‌گویند افراد به مرور زمان حافظه اپیزودیک و حفظ توجه خود را پس از شش و نه ماه به دست آوردند.

شرکت‌کنندگان در این پژوهش همچنین در تست‌های دیگر توانایی‌های شناختی، از جمله حافظه کاری و برنامه‌ریزی، عملکرد خوبی نشان دادند.

در این پژوهش، تنها ۱۳۶ نفر مورد بررسی قرار گرفتند و آزمایش به صورت تصادفی انجام نشده است اما پژوهشگران می‌گویند تفاوت‌های گروه‌های مبتلا به کرونا و افراد غیرمبتلا از لحاظ چندین معیار توانایی شناختی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند «قابل توجه» بود.

XS
SM
MD
LG