لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۸

رسانه‌ها در ایران از ابتلای صادق زیباکلام به سرطان خبر دادند


صادق زیباکلام استاد دانشگاه
صادق زیباکلام استاد دانشگاه

به نوشته برخی رسانه‌ها در ایران، صادق زیباکلام، استاد دانشگاه که چندی پیش زندانی شد، به بیماری سرطان مبتلا شده است.

آذر منصوری، فعال سیاسی در ایران نیز در این مورد در حساب ایکس خود نوشت که «انتظار می‌رود» رئیس قوه قضاییه «بدون معطلی دستور آزادی» او را صادر کند تا در بیرون از زندان مراحل درمان خود را طی کند.

صادق زیباکلام، روز یک‌شنبه ۲۳ اردیبهشت در حالی که اعلام شده بود برای رونمایی از کتاب تازه‌اش با عنوان «چرا شما را نمی‌گیرن و آخرش چی میشه؟» به نمایشگاه کتاب خواهد رفت، بازداشت شد و به زندان انتقال یافت.

اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه چند روز پس از بازداشت زیباکلام تاکید کرده بود که «بازداشت و دستگیری صادق زیبا کلام مطابق با قانون بوده» و او «محکومیت‌های قبلی داشته است.»

خبرگزاری میزان، ارگان رسانه‌ای قوه قضاییه جمهوری اسلامی، نیز با تایید بازداشت صادق زیباکلام، اعلام کرده بود که او «دارای پرونده‌های قضایی متعددی» است که احکام سه پرونده قطعی و اجرایی شده است.

این رسانه وابسته به قوه قضاییه همچنین بازداشت او را به اظهارنظرها و مصاحبه‌هایش با رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی مرتبط دانسته و ادعا کرده بود که اظهارات این استاد دانشگاه «خلاف واقع» و «بدون ادعا و سند» بوده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، زیباکلام با اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به «۱۸ ماه حبس و دو سال محرومیت از فعالیت در احزاب، گروه‌های سیاسی، و فضای مجازی» و همچنین در پرونده‌ای دیگر با همین اتهام «به یک سال حبس» محکوم شده است.

این استاد دانشگاه، علاوه بر این با اتهام «نشر مطالب خلاف واقع» به «شش ماه حبس» محکوم شده که با وجود فرجام‌خواهی در دیوان عالی جمهوری اسلامی، تایید شده است.

با اجرایی شدن این سه حکم، صادق زیباکلام، استاد دانشگاه، بازداشت شده و به زندان انتقال یافته بود.

صادق زیباکلام چندی پیش به صدای آمریکا گفته بود: «با هر توییت که می‌نویسم، نگرانم دادستان علیه من شکایت کند.»

فشارها و دخالت نهادهای امنیتی حکومت ایران در دانشگاه‌ها و همچنین برخورد با اساتید و دانشجویان معترض از شهریور ماه ۱۴۰۱ به بعد و پس از آغاز اعتراضات سراسری شدت بیشتری گرفته است.

XS
SM
MD
LG