لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۹

انجمن روان‌پزشکان ايران: ۴۴ سال حجاب اجباری «سلامت روانی» جامعه را تضعیف کرده است


 توقیف خودروی رانندگان زن به دلیل عدم رعایت حجاب از سوی پلیس - آرشیو
توقیف خودروی رانندگان زن به دلیل عدم رعایت حجاب از سوی پلیس - آرشیو

انجمن علمی روانپزشکان ایران در نامه‌ای سرگشاده به ابراهیم رئیسی، ۴۴ سال حجاب اجباری را سبب تضعیف سلامت روانی جامعه دانسته و خواهان «بازنگری در اصل قانون یا دست‌کم روش‌های اجرایی آن» شده است.

همزمان نهاد حاکمیتی «شورای عالی انقلاب فرهنگی» نیز اعلام کرده که «زنگ هشدار» واقعه مرگ مهسا امینی را «دستگاه‌های مسئول» جدی بگیرند.

در بخشی از نامه انجمن علمی روانپزشکان ایران با اشاره به «ماجرای خانم مهسا امینی» از «دستگاه‌های مسئول» خواسته شده تا برای آنچه «انجام وظایف» آنها نامیده، اقدام «عمدتا فرهنگی و معرفت افزایی» صورت گیرد تا در آینده «شرمنده مردم و خانواده‌های ایرانی» نباشند.

به گزارش رسانه‌های داخلی، در این نامه خطاب به رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران آمده است «تجربه ۴۴ سال اجبار حجاب» در کنار عوارضی همچون «هتک حرمت زنان و تضعیف سلامت روانی-اجتماعی جامعه»، افزایش روزافزون «شکاف میان مردم و حاکمیت» را آشکاراً نشان داده است.

این انجمن در بخش دیگری از نامه خود، خواستار «بازنگری در اصل قانون» یا «دست‌کم روش‌های اجرایی آن» شده و نوشته است: دیگر در چه شرایطی باید پذیرفت که «روش‌های اجباری همراه با خشونت» برای اجرای قانون، «شکست خورده» و نیاز به بازنگری دارد؟

در بخشی از نامه سرگشاده انجمن علمى روان‌پزشکان ايران به ابراهیم رئیسی، تاکید شده است که پژوهش‌های موجود «سطح سلامت روان مردم» را که متأثر از عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاست‌گذاری و مدیریتی است، «رو به کاهش نشان می‌دهد» و اضافه شدن بار «اتفاقات فاجعه‌باری چون مورد اخیر»، آینده‌ای «نگران‌کننده» برای سلامت مردم ایران تصویر می‌کند.

در پی آن که مهسا امینی، زن جوانی که ساعاتی پس از بازداشت توسط گشت‌های شرعی پلیس ایران در هفته گذشته به بیمارستان منتقل و چند روز بعد خبر درگذشت او اعلام شد، اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای مختلف ایران نسبت به این واقعه و موضوع «حجاب اجباری» شکل گرفت که به رغم سرکوب در روزهای اخیر، همچنان ادامه دارد.

از سوی دیگر، نهاد حاکمیتی «شورای عالی انقلاب فرهنگی» که برخی اعضای آن را آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تعیین می‌کند و ریاستش را ابراهیم رئیسی بر عهده دارد نیز در واکنش به رخدادهای اخیر، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است که «زنگ هشدار» در این ارتباط را باید جدی گرفت.

در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به «ماجرای خانم مهسا امینی» از «دستگاه‌های مسئول» خواسته شده تا برای آنچه «انجام وظایف» آنها نامیده، اقدام «عمدتا فرهنگی و معرفت افزایی» صورت گیرد تا در آینده «شرمنده مردم و خانواده‌های ایرانی» نباشند.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

به دنبال جان باختن این دختر کُرد تجمع‌های اعتراضی در چندین استان‌ ایران به راه افتاد و در روز سه‌شنبه، چهارمین روز اعتراضات، علاوه بر گسترش اعتراضات دانشجویی، شماری از کسبه بازار بزرگ تهران با شعار «مهسا امینی، روحت شاد» به صف معترضان پیوسته‌اند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG