اولیور دی شوتر، کارشناس اقتصادی و گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه فقر، روز جمعه با لحنی هشدارآمیز لبنان را کشوری در حال سقوط توصیف کرد؛ کشوری که شهروندانش به دلیل بحرانهای سیاسی پی در پی، اعتمادشان را به مسئولان از دست دادهاند و در فقر دست و پا می زنند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه فقر، روز جمعه پس از دیداری ۱۲ روزه از لبنان، در مصاحبه با خبرنگار آسوشیتدپرس گفت که سیاستمداران لبنان باید بدانند که برای حمایت از شهروندان خود نمیتوانند تا ابد به امداد خارجی و اهدای کمکهای بشردوستانه متکی باشند.
او گفت که هنوز دیر نشده است و مسئولان کشور میتوانند برای جلوگیری از بدتر شدن زندگی جمعیت ۶ میلیونی لبنان، از جمله یک میلیون مهاجر سوریهای، دست به اقداماتی بزنند.
بحران اقتصادی فعلی در لبنان یکی از بدترین بحرانهای اقتصادی جهان در بیش از یک قرن اخیر ارزیابی شده است؛ بحرانی که تنها در چند ماه گذشته بیش از نیمی از جمعیت لبنان را به ورطه فقر کشانده، ارزش پول ملی را به شدت کاهش داده، و تورم و بیکاری را به شدت افزایش داده است.
پزشکان، پرستاران، و معلمان وطن را ترک میکنند، و مدارس به سختی تلاش میکنند که به دلیل بحران سوخت، کلاسها را باز نگه دارند.
در حالی که خانوادههای فقیر از شدت فقر دختران تازه بالغشان را به ازدواج وادار میکنند یا به آنها فشار میآورند که هر چه زودتر کار پيدا کنند، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه فقر، از این نسل به عنوان «نسلی هدررفته» یاد کرده است.
این گزارشگر ويژه سازمان ملل که برای ارزيابی و مطالعه برنامههای دولت لبنان برای مقابله با غلطیدن طبقه متوسط به دام فقر به آن کشور سفر کرده بود، پس از این سفر اعلام کرد که در مورد لبنان دیگر زمانی برای از دست دادن وجود ندارد، و چشم امید داشتن به دست اهداکنندگان بین المللی، در بلندمدت، یک راه حل عملی نیست.