سه منبع امنیت دریایی به خبرگزاری رویترز در روز سهشنبه ۱۲ مرداد ماه گفتند که به عقیده آنها احتمالا نیروهای مورد حمایت ایران یک نفتکش را در این روز در آبهای نزدیک سواحل امارات متحده عربی تصرف کردهاند.
دو منبع به رویترز گفتهاند که این کشتی با پرچم پاناما بوده و «آسفالت پرنسس» نام دارد.
پیشتر در همین روز وزارت خارجه ایران گزارشهای رویداد امنیتی مرتبط با چندین کشتی در نزدیکی سواحل عمان را «مشکوک» خوانده بود و «نسبت به هر گونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی» هشدار داده بود.
روزنامه تایمز در بریتانیا نیز به نقل از منابع بریتانیایی گزارش داده است که آسفالت پرنسس گروگان گرفته شده است. این روزنامه به نقل از این منابع نوشته که فرضیهها این است که یا نیروهای مسلح ایران و یا نیروهای نیابتی آن در کشتی هستند.
پیشتر آسوشیتدپرس گزارش داده بود که گروه عملیات تجارت دریایی بریتانیا، وابسته به نیروی دریایی بریتانیا، هشدار داده بود که حوادثی در بندر فجیره در ساحل امارات متحده عربی در دریای عمان جریان دارد که «احتمالا کشتیربایی است.»
به گزارش آسوشیتدپرس، نیروی دریایی بریتانیا در این باره توضیح بیشتری نداده است. ستاد فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا در خاورمیانه و وزارت دفاع بریتانیا نیز هنوز به تماسهای این خبرگزاری برای کسب اطلاع درباره این رویداد پاسخ ندادهاند. دولت امارات نیز از تائید بلافاصله این حادثه امتناع کرده است.
پیشتر، بنا به گزارش پایگاه اینترنتی ردیابی کشتیها MarineTraffic.com چهار نفتکش تقریبا همزمان از طریق نظام شناسائی اتوماتیک ردیابهای خود، اطلاع دادند که از کنترل خارج شدهاند. این پیام معمولا به این معنی است که کشتی برق خود را از دست داده و نمیتواند سکان را بچرخاند. یکی از چهار کشتی بعدا به حرکت در آمد.
همچنین به گزارش پایگاه اینترنتی ردیاب پروازها FlightRadar24.com یک هواپیمای گشتی ایرباس سی-۲۹۵ ام پی ای ارتش سلطنتی عمان روی منطقه شامل چهار کشتی، مشغول پرواز بود. وزیر خارجه عمان در همین روز در تهران با جواد ظریف، وزیر خارجه ایران دیدار و گفتگو کرد.
حادثه چند روز بعد از آن روی میدهد که بر اثر یک حمله پهپادی به یک نفتکش به نام «مرسر استریت» که کشورهای غربی به حکومت ایران نسبت دادند، دو تن از جمله یک شهروند بریتانیائی کشته شدند.
حکومت ایران شرکت در این حمله را تکذیب کرده است. آسوشیتدپرس مینویسد پیشتر حکومت ایران و متحدان آن در منطقه، در حملات پهپادی مشابه که «انتحاری» خوانده میشوند، شرکت داشتهاند.