افشای آمار بالای خودكشی بین دانش آموزانی كه موفق به گذراندن سد كنكور نشدهاند، از سوی محمد بطحایی، وزیر پیشین آموزش و پرورش، خبر ساز شده است.
این مقام پیشین وزارت آموزش و پرورش، ضمن اشاره به ناعادلانه بودن ابزار كنكور در ایران جهت ورود به دانشگاههااعلام كرد، در سالهای گذشته در بولتنهای محرمانه، اخباری از خودکشی دهها نفر از داوطلبان کنکور داشتیم که به علت شکست، سرکوب و تحقیر در خانواده این کار را انجام داده اند.
این مقام در رفع این مشكل به خبر گزاری های داخلی گفته، فعلا برای پذیرش در رشتههای پزشکی و مهندسی دردانشگاههای برتر راهی جز کنکور نیست اما در حدود نود درصد رشته ها و محلها میتوان بدون فرایند کنکور دانشجو پذیرش كرد اما او نگفت چرا در دو سال تصدی وزارت آموزش وپروش در سالهای ۹۶ تا ۹۸، در این راستا اقدامی نکرد.
علیاصغر فانی وزیر پیشین آموزش و پرورش در سالهای ۹۲ تا ۹۵ نیز در گفتوگو با مطبوعات داخلی گفته در ۳۵ منطقه ایران، اصلا رشته ریاضی و تجربی را تدریس نمیکنند و این یعنی از ۳۵ نقطه از ایران هیچگاه پزشک، پرستار و مهندس وارد جامعه نمیشود.
به گفته كارشناسان، تبعیض آموزشی، كلاس های درس غیر استاندارد، نبود سیاست مدون آموزشی، پدیده كنكور وناهنجارهایش و اخیرا بحران كرونا و الزام به داشتن تبلت برای دانش آموزان كه بسیاری از خانوادهها توان خریدش را ندارند، عمده معضلات نظام آموزشی در ایران است.