لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۷

کنفرانس مجازی سه گروه مخالف دولت ایران با تاکید بر «نه به جمهوری اسلامی» و «تحریم انتخابات» پایان یافت


کنفرانس سه ائتلاف بزرگ از اپوزیسیون ایران با شرکت «همبستگی برای آزادی و برابری در ایران»، «شورای دموکراسی‌خواهان ایران»، و «کنگره ملیت‌های ایران فدرال»
کنفرانس سه ائتلاف بزرگ از اپوزیسیون ایران با شرکت «همبستگی برای آزادی و برابری در ایران»، «شورای دموکراسی‌خواهان ایران»، و «کنگره ملیت‌های ایران فدرال»

سه سازمان «کنگره ملیت‌های ایران فدرال»، «شورای دموکراسی‌خواهان ایران»، و «همبستگی برای آزادی و برابری در ایران» روز یکشنبه ۱۶ خرداد به کنفرانس مجازی دو روزه خود پایان دادند. این کنفرانس با صدور بیانیه‌ای و با تاکید بر ادامه کارزار «نه به جمهوری اسلامی»، «تحریم انتخابات» و همچنین تلاش برای اتحاد بیشتر میان گروه‌های مخالف حکومت ایران، پایان یافت.

در بیانیه پایانی کنفرانس این سه گروه، محورهایی چون «نه به نمایش انتخابات»، «آری به سرنگونی جمهوری اسلامی» و «پیش به سوی جمهوری فدرال ایران» مورد تاکید قرار گرفت. خالد حسن‌پور، عضو رهبری حزب دموکرات کردستان و مسئول ارتباط با سازمان‌های سیاسی اپوزیسیون در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا اعلام کرد تاکید بر فدرالیسم، از جمله مواردی است که در آینده و در کارهای این ائتلاف دنبال خواهد شد.

آقای حسن‌پورگفت: «طبیعتا ما در این سه اتحاد گرد هم آمدیم و توانستیم این سه اتحاد را در مورد خیلی از کارهای میدانی، همگام و هماهنگ کنیم. این اتحادها یک سری تفاوت‌ها با هم دارند از جمله همبستگی برای آزادی و برابری، از احزاب و ملیت‌ها و همچنین احزاب چپ ایران تشکیل شده؛ از همین رو محور آن با محور شورای دموکراسی‌خواهان کمی تفاوت دارد. شورای دموکراسی خواهان طبق برنامه‌اش، از وسعت نظر بیشتری برخوردار است و استعداد بیشتری نشان داده که نیروهای بیشتری را جذب کند. به همین دلیل از زمان تشکیل خود تنها جریانی بوده که سه جریان دیگر در یکی دو سال بعد از تاسیس به آن پیوسته‌اند. حزب برلیگ و همبستگی و حزب دموکرات ایران، بعد از تاسیس جریان به آن پیوستند.»

او افزود: «شورای دموکراسی‌خواهان معتقد است جریان‌هایی که فدرالیسم را قبول دارند، خوب می‌پیوندند، ولی جریان‌هایی که فدرالیسم را قبول ندارند، می‌توانند در کارزارهای میدانی باهم همکاری کنند به شرطی که عدم تمرکز را قبول کرده و و بتوانیم در کارهای میدانی با هم گام‌های مشترکی برداریم.»

تاکید بر فدرالیسم مبحثی است که چندین بار در این کنفرانس به آن اشاره شد. عباس خرسندی، دبیرکل حزب دموکرات ایران وعضو شورای دموکراسی‌خواهان ایران، فدرالیسم را جایگزین قدرت مطلقه و قدرت مرکزی دانست و در پاسخ به منتقدان گفت این به معنای تجزیه طلبی نیست.

عباس خرسندی افزود:‌ «من می‌خواهم واقعیتی را بگویم، چرا که بحث‌هایی انحرافی داده می‌شود در این مورد که اگر عناصری، احزابی یا سازمان‌‌هایی یا ائتلاف‌هایی آمدند و گفتند ما می‌خواهیم در ایران آینده نظام فدرال داشته باشیم، به مفهوم تجزیه نیست. بلکه تجزیه‌ها همه توسط خود دولت‌ها به امضای رسمی رسیده و توسط آن‌ها انجام شده است.»

تاکید بر جلوگیری از قدرت مطلقه و همچنین تصمیم‌گیری برای ایران توسط نسل آینده، از دیگر محورهایی بود که از سوی فرزاد محمدی، از «حزب کومله زحمتکشان کردستان» و در روز آخر این کنفرانس مورد تاکید قرار گرفت.

فرزاد محمدی گفت: «در حکومت توتالیتر مذهبی، هیچ‌گونه جایگاهی برای یک انتخابات آزاد وجود ندارد و همه مردم ایران بر این مسئله واقف هستند. شعار بعدی ما، جمهوری دموکراتیک فدرال برای ایران و گفتن نه به قدرت‌های مطلقه است. قدرت مطلقه‌ای که در آینده ایران شخص یا اشخاصی یا یک طیف خاص بتوانند کنترل جامعه را به نفع خودشان در دست بگیرند. آینده ایران باید توسط نسل آینده برنامه ریزی شود.»

XS
SM
MD
LG