لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۲

شبکه جهانی بی‌بی‌سی در رابطه با تشدید آزار مقامات امنیتی ایران علیه روزنامه‌نگاران بخش فارسی خود به سازمان ملل شکایت کرد


شبکه جهانی‌ بی‌بی‌سی، لندن
شبکه جهانی‌ بی‌بی‌سی، لندن

شبکه جهانی بی‌بی‌سی با توجه به تشدید آزار، اذیت، و تهدیدهای مقامات اطلاعاتی و امنیتی ایران علیه خبرنگاران بخش فارسی این شبکه، به سازمان ملل متحد شکایت کرده است.

شبکه جهانی بی‌بی‌سی روز جمعه چهارم تیر در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا با ارسال بیانیه‌ای اعلام کرد به مناسبت چهل و هفتمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و به میزبانی مشترک، یک «برنامه جنبی» مجازی برگزار کرد تا نگرانی خود را نسبت به تشدید آزار و افزایش تهدیدهای برون-مرزی علیه روزنامه‌نگاران بخش فارسی بی‌بی‌سی و سایر رسانه‌های فارسی زبان خارج از ایران ابراز دارد.

بر اساس این بیانیه، ریتا فرنچ سفیر بریتانیا در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت:‌ «آرزوی ما همچنان این است که ببینیم ایران تغییر روش می‌دهد، اقدامات منزجرکننده آزار و اذیت روزنامه‌نگاران و خانواده‌هایشان را متوقف می‌کند و به تعهدات بین‌المللی در زمینه رعایت حقوق بشر پایبند می‌ماند. تا زمانی آنان چنین نکرده‌اند، بریتانیا همچنان آنان را پاسخگو می‌داند و در صدد آن خواهد بود تا از برخورداری رسانه‌ها از آزادی در همه جا اطمینان حاصل کند.»

طبق بیانیه منتشر شده از سوی شبکه‌ جهانی بی‌بی‌سی، کارشناسان سازمان ملل گفتند که اقدامات ایران در مورد بی‌بی‌سی فارسی «نقض قوانین بین‌المللی ناظر بر ممنوعیت استفاده از زور در زمان صلح» و «در نهایت تهدیدی جدی برای امنیت جهانی است» و خواستار واکنش جدی دولت‌ها نسبت به آن شدند.

شبکه‌ جهانی‌ بی‌بی‌سی همچنین افزود: «طی یک سال گذشته، این مشکل شدت گرفته است. روزنامه نگاران و کسانی که منتقد مقامات ایران تلقی می‌شدند از داخل کشورهای دیگر ربوده شدند تا به ایران برده و زندانی و ( دست کم در یک مورد) اعدام شوند. مسدود کردن دارایی‌ها شامل کارکنان برخی دیگر از رسانه‌های فارسی زبان برون-مرزی شده و تهدید کارمندان بی‌بی‌سی ساکن لندن به مرگ به مراجعه به پلیس و درخواست حفاظت هم انجامیده است.»

کائولفهیون گالاهر، وکیل دادگستری، و جنیفر رابینسون، مشاور سرویس جهانی بی‌بی‌سی، گفتند: «همین هفته، رئیس جمهوری منتخب ایران ادعا کرد که مدافع حقوق بشر است. اما آزار و اذیت و ارعاب بیرحمانه علیه کارکنان بی‌بی‌سی و خانواده‌هایشان حقوق بشر این روزنامه‌نگاران و خانواده‌های آنان را نقض می‌کند. هدف قرار دادن برون-مرزی روزنامه‌نگاران برای خاموش کردن صداهایی است که ایرانیان استحقاق شنیدن آنها دارند و به این ترتیب، حقوق عموم مردم را هم نقض می‌کند.»

این دو در ادامه گفتند: «این نوع اقدامات به منزله تهاجم مستمر و بدخواهانه از سوی ایران علیه حقوق بشر است. ما از کارشناسان سازمان ملل متحد می‌خواهیم در این مورد اقدام کنند. جامعه بین المللی باید این اقدامات را به شدیدترین وجه محکوم کند و بی‌درنگ اقداماتی را برای حفاظت از امنیت روزنامه نگاران‌، خانواده‌ها و حرفه آنان به عمل آورد.»

روح‌الله زم ۴۷ ساله و مدیر کانال تلگرامی آمد نیوز (صدای مردم) با بیش از یک میلیون دنبال‌کننده که به فرانسه پناهنده شده بود، در عملیاتی از سوی سپاه پاسداران به عراق هدایت شد. او سپس دستگیر و به ایران منتقل شد و در ۲۲ آذر ۱۳۹۹ به دار آویخته شد.

در شهریور ماه ۱۳۹۸ نیز ماموران «وزارت اطلاعات» ایران با «حمله» به خانه علیرضا علینژاد، برادر مسیح علینژاد روزنامه‌نگار مستقل و مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا، آقای علینژاد را بازداشت کردند. آقای علینژاد به تحمل هشت سال زندان محکوم شده است.

XS
SM
MD
LG