یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «جمهوری اسلامی یک نصف روز» تا «تولید سوخت اصلی کلاهک هستهای» زمان نیاز دارد، تهدید کرد که در این مدت، حکومت ایران میتواند «غذای اورانیوم تولیدی را از ۶۰ درصد به ۹۰ درصد» برساند.
جواد کریمیقدوسی، چهره نزدیک به علی خامنهای، که برخی ناظران او را «سخنگوی غیررسمی بیت رهبری» مینامند، در ویدئویی که روز سهشنبه چهارم اردیبهشت، در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد، تأکید میکند که هرچند همچنان در فتواهای رهبر جمهوری اسلامی «تولید سلاح هستهای امری غیرقابل قبول است»، اما اگر زمانی او تشخیص بدهد، تولید آن امکانپذیر خواهد بود.
او به نقل از «کارشناسان» گفت که «نصف روز زمان لازم داریم که غذای اورانیوم تولیدی را از ۶۰ درصد به ۹۰ درصد برسانیم.»
سخنان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی واکنشها و انتقادهایی را به همراه داشته است. از جمله روزنامه «ایران»، ارگان دولت جمهوری اسلامی، با اشاره به آنچه تلاش اسرائیل، امریکا و کشورهای غربی برای «متهم کردن ایران» نوشت: چه عاملی باعث میشود تا عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس که «باید به دنبال تأمین منافع ملی باشد، با اظهارات نسنجیده و خارج از مسئولیت برای کشور هزینه تراشی میکند؟»
«ایران» سخنان جواد کریمیقدوسی را «ادعاهایی» نامید که «جز آسیب، ثمری ندارد.»
روزنامه «آرمان ملی» هم روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت، نوشت: «اظهارات او به تعبیر کارشناسان، بنزین بر آتش ایرانهراسی ریختن است و هنوز معلوم نیست شکایتی از او خواهد شد یا خیر؟»
علی قلهکی، نماینده دور قبل مجلس، هم در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «موشک قاره پیما با برد ۱۲ هزار کیلومتر، فقط برای حمل کلاهک هستهای است، اینکه دانش ساخت آن را داریم یا نه به کنار، ولی تمامی مواضع اخیر شما پیوست گزارش آژانس انرژی اتمی علیه کشور میشود...»
جواد کریمیقدوسی در روزهای پیشین گفته بود که «در صورت صدور اذن تا انجام اولین آزمایش ارتقای برد موشکی به ۱۲ هزار کیلومتر» و «تا انجام اولین آزمایش یک هفته فاصله» است.
در ویدئویی که این نماینده مجلس در روز سهشنبه منتشر کرد، تصویری نیز از قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده نیروی قدس سپاه پاسداران، در پشت سر او دیده میشود.
او در توضیح سخنانش پیشین خود درباره تولید سلاح هستهای میگوید آن سخنان در مقابل گمانهزنیهایی بود که میگفتند احتمالا اسرائیل در پاسخ به حمله جمهوری اسلامی به این کشور، ممکن است «به مراکز هستهای جمهوری اسلامی حمله کند و سایتهای نطنز و فرودو را منهدم کند.»
به گفته جواد کریمیقدوسی، «فرمانده حفاظت از مراکز هستهای» در قبال این گمانهزنیها «موضع گرفت» و گفت که «حمله به مراکز هستهای یعنی عبور از خط قرمزهای جمهوری اسلامی در تولید سلاح هستهای و احتمال داد که فتوا تغییر کند.»
پیش از این، خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره واکنشهای احتمالی جمهوری اسلامی برای «انتقام از اسرائیل»، نوشته بود که حکومت ایران میتواند با سرعت بخشیدن به برنامه هستهای خود واکنش نشان دهد.
این عضو مجلس شورای اسلامی با انتقاد از «بعضی» که میگویند سخن گفتن از تولید سلاح هستهای «ممکن است در موضوع مذاکرات هستهای خللی وارد» کند، میگوید: «نه، این سرعت میدهد به این که اروپاییها زودتر دست و پایشان را جمع کنند و این قدر امروز و فردا نکنند در تداوم تحریمهای جمهوری اسلامی و بیایند بنشینند پشت میز مذاکره و تسلیم بشوند.»
پیش از این، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره شایعات مطرح شده در زمینه آغاز دوباره مذاکرات احیای برجام گفته است: «ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در مورد برجام، چه در نیویورک و چه در هیچ کجا نیستیم.»
جواد کریمی قدوسی میافزاید: «وگرنه همچنان در فتواهای رهبر تولید سلاح هستهای امری غیرقابل قبول است اما اگر زمانی تشخیص بدهد، قبلا هم گفته که در هر سطحی که ما را تهدید کنند در همان سطح تهدیدشان میکنیم و اگر دست به تهدید هستهای بزنند با تهدید هستهای جوابشان را میدهیم.»
مقامات جمهوری اسلامی در سالهای گذشته با استناد به گفتههای علی خامنهای بارها تاکید کردهاند که به دنبال ساخت سلاح هستهای نیستند اما در چند ماه گذشته مسئولان حکومت ایران در برنامههای مختلف تلویزیونی بیشتر از پیش درباره زمان تولید سلاح هستهای مورد پرسش خبرنگاران و مجریان حکومتی قرار گرفتهاند.
پیش از این، ایالات متحده و شمار دیگری از کشورها بارها جمهوری اسلامی را متهم کردهاند که به دنبال ساخت سلاح اتمی است.
در این رابطه، شکریا برادوست، کارشناس امنیت بینالملل، جمهوری اسلامی با آشکار شدن ضعف توان موشکی خود، «حتما به سراغ بمب هستهای» خواهد رفت.
در اسفند سال گذشته، دادستانی فدرال آمریکا یکی از روسای باندهای تبهکاری «یاکوزا» در ژاپن را به تلاش برای فروختن اورانیوم و پلوتونیوم به جمهوری اسلامی متهم کرد.
دادستانها گفتهاند تاکیشی آبیساوای ۶۰ ساله که هماکنون در زندانی در بروکلین نیویورک به سر میبرد، قصد داشت با فروش این ذرات نادر هستهای به ایران، جمهوری اسلامی را در مسیر ساخت بمب اتمی یاری کند.
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرده است که آبیساوا و افرادش، در تایلند نمونههای کوچکی از مواد هستهای را برای فروش به یک مأمور مخفی اداره مبارزه با موادمخدر آمریکا که خود را جای «یک قاچاقچی مواد و اسلحه که با یک فرمانده ایرانی مرتبط است» جا زده بود، نشان دادند.
متیو جی. اولدن، دادستان فدرال آمریکا همزمان با اعلام اتهامهای تاکیشی آبیساوا گفته بود: وزارت دادگستری آمریکا همه آنهایی را که به دنبال قاچاق چنین مواد و تجهیزاتی هستند و امنیت ملی آمریکا و ثبات جهانی را تهدید میکنند، تعقیب میکند و به پیشگاه قانون میکشاند.