لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۶

جدایی‌طلبان «قره‌باغ کوهستانی»: با جمهوری آذربایجان در مورد «عفو یا تضمین‌ امنیتی» توافق نکرده‌ایم


قره‌باغ کوهستانی
قره‌باغ کوهستانی

رهبری جدایی‌طلبان ارمنی در منطقه «قره‌باغ کوهستانی» روز جمعه اعلام کرد هنوز هیج توافقی با جمهوری آذربایجان در مورد دریافت تضمین‌های امنیتی یا عفو اعضای این گروه جدایی‌طلب صورت نگرفته است.

جدایی‌طلبان ارمنی دو روز پیشتر و پس از حملات نظامی نیروهای جمهوری آذربایجان به قره‌باغ کوهستانی با آتش‌بس موافقت کرده بودند.

به گزارش رویترز، آینده قره‌باغ و حدود ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این‌ منطقه بر پیچیدگی‌های مناقشه افزوده است. جمهوری آذربایجان خواستار کنترل کامل قره‌باغ است ولی ارمنی‌ها نگرانند که مورد آزار ‌و اذیت قرار بگیرند.

حکمت حاجی‌اف، مشاور سیاست خارجی رئیس جمهوری آذربایجان به خبرگزاری رویترز گفت که باکو برای جنگجویان ارمنی که سلاح‌های خود را زمین می‌گذارند، عفو درنظر گرفته است. این در حالی است که برخی از این جنگجویان می‌گویند که به مقاومت مسلحانه ادامه خواهند داد. ارمنی‌های قره‌باغ می‌گویند که هنوز هیچ توافق قطعی صورت نگرفته است.

دیوید بابایان، مشاور ساموئل شهرامانیان، رهبر ارمنیان جدایی‌طلب قره‌باغ، به خبرگزاری رویترز گفت که هنوز مسایل حل نشده‌ای هست که باید به نتایج مشخصی برسد. به گفته او، درباره ورود کاروان بشردوستانه از ارمنستان به قره‌باغ از طریق کریدور لاچین توافق صورت گرفته است.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان
نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، پنجشنبه پس از موافقت ارمنی‌های ساکن قره‌باغ کوهستانی با آتش‌بس، گفت که ارمنستان به خاطر حفظ استقلال خود باید «عاری از درگیری» باشد.

سقوط قره‌باغ، منطقه‌ای که جدایی‌طلبان ارمنی به مدت سه دهه با حمایت ایروان کنترل آن را در دست داشتند، درخواست‌ها در ارمنستان برای استعفای پاشینیان را افزایش داده است.

الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان نیز چهارشنبه گفت که او برای این موضوع ارزش قائل است که ارمنستان علی‌رغم اینکه گزینه‌های محدودی داشت، تلاشی برای مقابله با حمله جمهوری آذربایجان به قره‌باغ کوهستانی انجام نداد. او در ادامه افزود که با برداشته شدن این مانع، مذاکرات دو کشور همسایه در قفقاز را برای مذاکره صلح گسترده‌تر هموار خواهد کرد.

واکنش آمریکا

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، پنجشنبه گفت که تنها راه‌ حل پایان‌دادن به بحران قره‌باغ، صلح پایدار است و آمریکا به تعامل با جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای دستیابی به یک راه‌حل دائمی ادامه می‌دهد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، هم روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور، از الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، خواسته بود تا عملیات نظامی در قره‌باغ را متوقف کند.

آقای بلینکن تاکید کرده بود که هیچ راه‌حل نظامی وجود ندارد و طرفین باید گفتگو برای حل اختلافات خود را از سر بگیرند.

به گفته وزارت امور خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن، با اشاره به اعلام آمادگی آقای علی‌اف برای توقف اقدامات نظامی و دیدار نمایندگان جمهوری آذربایجان و مردم قره‌باغ کوهستانی، بر لزوم اجرای فوری آن تاکید کرد.

جدایی‌طلبان قره‌باغ کوهستانی گفته اند که در پی حمله روز سه‌شنبه نیروهای جمهوری آذربایجان به مناطق تحت کنترل آنان که با پشتیبانی توپخانه انجام شد، ۲۷ تن از جمله دو غیرنظامی کشته و بیش از ۲۰۰ تن زخمی شدند.

XS
SM
MD
LG