کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری ایالات متحده، روز دوشنبه ۱۴ اسفند، یک روز پس از تقاضای جدی آتشبس در غزه، با بنیگانتز، عضو کابینه جنگ اسرائیل، در کاخ سفید دیدار میکند.
یک مقام کاخ سفید گفت که قرار است این مذاکرات بر میزان تلفات غیرنظامیان در غزه، تامین آتشبس موقت، آزادی گروگانها، و افزایش کمکهای انساندوستانه به منطقه تحت محاصره متمرکز باشد.
این مقام کاخ سفید ضمن تاکید بر حق اسرائیل برای «دفاع از خود در برابر تهدیدهای تروریستی حماس» گفت که همزمان «معاون رئیسجمهوری نگرانی خود را در مورد امنیت بیش از ۱.۵ میلیوننفر در رفح ابراز میکند.»
گانتز هم در بیانیهای گفت که با کامالا هریس و نیز جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، و برخی از قانونگذاران جمهوریخواه و دموکرات دیدار خواهد کرد.
کامالا هریس روز یکشنبه در مراسمی که به مناسبت بزرگداشت حقوق مدنی در شهر سلما در ایالت آلاباما برگزار شده بود وضعیت غزه را یک «فاجعه انسانی» توصیف کرد و گفت: «با توجه به مقیاس بزرگ رنج مردم در غزه، اتشبس فوری باید برقرار شود.»
او با اشاره به این که «مردم غزه از گرسنگی جان میدهند و شرایط غیر انسانی است» از دولت اسرائیل خواست که «بدون هیچ بهانه ای» برای افزایش جریان کمکها به غیر نظامیان تلاش بیشتری انجام دهد.
او با این حال تاکید کرد: «تهدیدی که حماس برای مردم اسرائیل ایجاد میکند، باید از بین برود.»
روز شنبه نیروهای هوایی ایالات متحده و اردن در یک عملیات مشترک، ۳۸ هزار وعده غذایی را به عنوان اولین محموله کمکهای بشردوستانه آمریکا به غزه در امتداد ساحل غزه رها کردند و این «پرتابهای هوایی» به عنوان بخشی از «تلاش مستمر» برای کمک های بشردوستانه به غزه ادامه خواهند داشت.
ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر در سازمان ملل متحد، روز دوشنبه به درگیریهای فرامرزی بین نیروهای اسرائیل و نیروهای شبه نظامی حزبالله در جنوب لبنان اشاره کرد و گفت که انجام هر کاری برای جلوگیری از جنگی گستردهتر «ضروری» است.
او همچنین با اشاره به حملات شبهنظامیان حوثی به کشتیهای تجاری در دریای سرخ گفت که این حملات تجارت دریایی را مختل کرده و قیمت کالاها را افزایش داده که تاثیر قابل توجهی بر کشورهای در حال توسعه دارد.
او همچنین گفت که خطر جدی گسترش درگیری به خود یمن و آسیبهای بالقوه شدید برای مردم یمن نیز وجود دارد.
دولت بایدن گفته بود که امیدوار است تا پیش از آغاز ماه رمضان در ۲۰ اسفند به توافق یک آتش بس موقت دست یابد.
هیئتی از حماس هم روز یکشنبه در قاهره بود تا به طور غیر مستقیم با نمایندگان اسرائیل به میانجیگری مصر و قطر مذاکره کند، ولی اسرائیل میگوید تا زمانی که حماس فهرست کامل گروگانهای زنده مانده را ارائه نکند، در مذاکرات شرکت نخواهد کرد.
با این حال آمریکا میگوید که تلاشهای دیپلماتیک برای برقراری آتش بس در ماهرمضان پیگیری میشود.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، حملهای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید بیش از ٣۰ هزار فلسطینی ساکن غزه تا کنون کشته شدهاند. اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده را راستیآزمایی یا تایید کند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها در جهان، حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
منبع: رویترز؛ گزارشهای قبلی صدای آمریکا