لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۲

حقوق شهروندی | هشدار نسبت به اعدام قریب‌الوقوع یک کودک‌مجرم؛ ادامه فشار به شهروندان بهایی


از راست:‌ سهیل حقدوست، آرمان عبدالعالی، آرش گنجی، و ابراهیم شوریانی
از راست:‌ سهیل حقدوست، آرمان عبدالعالی، آرش گنجی، و ابراهیم شوریانی

اخبار منتشر شده در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی حاکی از اعدام قریب الوقوع آرمان عبدالعالی، صدور حکم زندان برای یک فعال رسانه‌ای کُرد، احضار آرش گنجی برای سپری کردن دوران محکومیت، ادامه فشار به شهروندان بهایی، سهم ناچیز کولبران از صادرات و واردات کالا،‌ پیشنهاد تزریق واکسن کرونا توسط «هم‌جنس»، و ادامه مخالفت با صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان در ایران است.

  • خطر اعدام قریب الوقوع یک کودک‌مجرم

بابک پاکنیا، وکیل دادگستری، با انتشار متنی در توئیتر خود از اعدام قریب الوقوع آرمان عبدالعالی، کودک‌مجرم زندانی، طی روزهای آینده خبر داد.

این وکیل دادگستری روز یکشنبه ۲۵ مهر با انتشار این خبر در توئیتر به نقل از پدر این زندانی محکوم به اعدام نوشت، به وکیل آرمان عبدالعالی ابلاغ شده که بامداد روز چهارشنبه ۲۸ مهر مراسم قصاص اجرا خواهد شد.

آقای پاکنیا همچنین تصویری از نامه وکلای سابق و فعلی آرمان عبدالعالی را که در تاریخ ۱۹ مهر در رابطه با برخی از ایرادات دادنامه خطاب به ریاست قوه قضائیه نوشته شده در توئیتر منتشر کرده است. وکلای پرونده در آن نامه با اشاره به انتقال این آقای عبدالعالی به سلول انفرادی جهت اجرای حکم قصاص، خواستار توقف فوری این حکم و بررسی مجدد پرونده شده‌اند.

بر اساس اطلاعات موجود، آرمان عبدالعالی پس از ناپدید شدن دختری به نام غزاله در تاریخ ۱۲ اسفند ۹۲ بازداشت شد. او که در زمان وقوع جرم انتسابی ۱۷ ساله بود، در دادگاه گفت که پس از دستگیری به مدت ۸۵ روز در سلول انفرادی تحت شکنجه قرار داشت تا علیه خود اعتراف کند.

  • صدور حکم زندان برای یک فعال رسانه‌ای کُرد

شبکه حقوق بشر کردستان از صدور حکم ۷ ماه زندان برای ابراهیم شوریانی،‌ فعال رسانه‌ای کُرد، توسط دادگاه انقلاب بانه خبر داد و نوشت این حکم در دادگاه غیابی صادر شده است.

به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، این حکم که روز یکشنبه ۲۵ مهرماه به ابراهیم شوربانی به صورت کتبی ابلاغ شده، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب بانه به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق انتشار تصاویر و مطالب در فضای مجازی» صادر شده است.

گفته می‌شود آقای شوریانی در تاریخ ۱۹ آذر سال گذشته توسط نیروهای امنیتی در شهر بانه بازداشت شد. او پس از ۷۲ روز بازجویی در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده است.

  • آرش گنجی برای سپری کردن دوران محکومیت خود احضار شد

کانون نویسندگان ایران از احضار آرش گنجی، مترجم و منشی هیئت دبیران این کانون، برای سپری کردن محکومیت ۱۱ ساله او خبر داد.

کانون نویسندگان ایران روز یکشنبه ۲۵ مهر با انتشار این خبر در کانال تلگرامی خود نوشت، آرش گنجی روز شنبه ۲۴ مهر ماه از احضار خود به دایره اجرای احکام مطلع شد و باید در تاریخ مقرر خود را به شعبه یک اجرای احکام معرفی کند.

پیشتر ناصر زرافشان، وکیل مدافع آقای گنجی، به صدای آمریکا گفته بود این حکم روز سه‌شنبه ۹ دی ۱۳۹۹ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی/ خارجی کشور»، «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت و همکاری با یکی از گروه‌های مخالف نظام» صادر شد. به گفته کانون نویسندگان ایران، این حکم در بهمن سال گذشته در دادگاه تجدیدنظر عیناً تأیید شده است.

این اولین بار نیست که اعضای کانون نویسندگان ایران بازداشت و به احکام طولانی مدت محکوم می‌شوند. رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین، و کیوان باژن، سه عضو دیگر این کانون، نیز مجموعا به ۱۵ سال و شش ماه زندان محکوم شده‌اند و در زندان به سر می برند.

  • ادامه فشار به شهروندان بهایی در ایران

برخی رسانه‌های حقوق بشری از اخراج یک شهروند بهایی ساکن قائمشهر به نام سهیل حقدوست از محل کار خود خبر دادند و نوشتند پیش از این نیز محل کار او از سوی اداره اماکن پلمپ و بسته شده بود.

به گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، موسوم به «هرانا»، سهیل حقدوست که پیش از این مغازه عینک‌فروشی او به بهانه تعطیلی در یکی از اعیاد مذهبی بهائیان پلمپ شده بود طی روزهای گذشته با فشار اطلاعات سپاه این شهرستان از محل کار خود اخراج شد.

یک منبع مطلع به هرانا گفت،‌ چشم‌پزشکی که این شهروند بهایی در مطب او مشغول به کار بوده، در روزهای گذشته توسط اطلاعات سپاه احضار شد و برای اخراج او تحت فشار قرار گرفت.

بنا بر این گزارش، سهیل حقدوست مرداد ۹۶ به بهانه اطلاع‌رسانی در ارتباط با موضوع پلمپ محل کار خود و شهروندان بهایی استان مازندران بازداشت شد. او پس از آزادی با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب شهرستان ساری به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال زندان محکوم شد. اما این حکم در دادگاه تجدیدنظر به چهار ماه زندان کاهش یافت و نهایتا اسفند سال ۹۷ لغو شد.

  • سهم کولبران از صادرات و واردات کالا ۷۰۰ هزار تومان در ماه

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان با اشاره به وارد و صادر کردن کالاهای مجاز توسط کولبران این استان گفت،‌کولبران اجازه دارند بیش از ۸۰۰ قلم کالای تعیین شده وارداتی را به ایران وارد کنند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، ماندانا زنگنه،‌ معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان، با اعلام این خبر افزود، بر اساس این قانون تعریف شده هر کولبر می‌تواند تا سقف «۷۰۰ هزار تومان» و هر خانوار کولبر نیز «دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان» هر ماه کالا صادر و وارد کند.

وی در ادامه افزود کولبران در بخش واردات می‌توانند پس از انجام ثبت آماری کالاهای خود در سامانه جامع مرزنشینان آن را به بازارچه مرزی تعیین شده وارد و پس از ارزیابی کالا توسط گمرک و اعمال شرایط قانونی با بهره بردن از تخفیف کامل سود بازرگانی به صورت ماهیانه و یا بصورت تجمیعی سه ماهه ترخیص کنند.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌ جمهوری ایران، نیز۱۶ مهر گفت، آوردن کالا در قالب شناور یا کولبر «مسئله» نیست و بخش‌های اطلاعاتی باید «جریان مافیایی»، «دست‌های پشت پرده» و «قاچاق سازمان‌یافته» را شناسایی کنند.

  • تزریق واکسن کرونا توسط «هم‌جنس»

محمد سعیدی، نماینده علی خامنه‌ای در قم، ‌در دیدار با وزیر بهداشت و درمان با اشاره به رعایت «حدود شرعی» در تزریق واکسن کرونا به مردم گفت، افراد «هم‌جنس» واکسن‌ها را تزریق کنند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این دیدار که روز شنبه ۲۴ مهر ماه برگزار شد، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در قم با اشاره به تزریق واکسن کرونا توسط «هم‌جنس» گفت: «اگر اضطرار هم شد فیلم‌برداری و پخش نشود تا مردم حس کنند احکام و حدود شرعی رعایت می‌شود.»

  • ادامه مخالفت با صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان

محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، گفت که دلیل مخالفت با صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان «قانون» است.

محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، در گفتگو با خبرگزاری مهر، قانون را دلیل مخالفت با صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان را اعلام کرد و گفت: «ما طبق قانون رفتار می‌کنیم.»

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ روز یکشنبه ۲۵ مهر به خبرگزاری مهر گفت، در حال حاضر قانون مخالف صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان در ایران است و هر زمان هر وقت این موضوع از سوی جامعه نخبگانی به مجلس رفت، در قالب قانون تصویب شد، و توسط دستگاه‌های ذی‌ربط مورد تأیید قرار گرفت، گواهینامه صادر خواهد شد.

در حالی گفته می‌شود قانون مخالف صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان است که موتورسواری زنان همچون دوچرخه سواری از نظر قانونی ممنوعیتی در ایران ندارد، به طوری که در الزامات گرفتن گواهینامه آن جنسیت افراد نیز عنوان نشده است. اما با این حال گواهینامه موتورسواری به زنان داده نمی‌شود و این بخش از جامعه نمی‌توانند به صورت آزادانه در خیابان‌های ایران موتورسواری کنند.

XS
SM
MD
LG