هفتهنامه بریتانیایی «جویش کرونیکل» روز پنجشنبه ۲۲ تیر در گزارشی نوشت یک استاد ایرانیالاصل دانشگاه کرانفیلد، «تازهترین ایدهها و تحقیقات» درباره موتورهای جتهای غربی را با دانشگاه صنعتی شریف - که تحت تحریم بریتانیا است - به اشتراک گذاشته است.
بنا بر این گزارش، دکتر سهیل جعفری، استاد سابق دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگر «مرکز مهندسی نیروی محرکه و حرارتی دانشگاه کرانفیلد» در دسامبر ۲۰۲۰، بهرغم ارتباط دانشگاه شریف با وزارت دفاع و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحریم بودن این دانشگاه، از طریق تماس ویدیویی برای انجمن علمی هوافضای این دانشگاه سخنرانی کرده است.
بر اساس یک بروشور منتشر شده در دانشگاه شریف درباره این سخنرانی، دکتر جعفری «تازهترین ایدهها و دستاوردهای تحقیقاتی و صنعتی تولیدکنندههای بزرگ موتور هواپیما، رولز رویس، جنرال الکتریک، و پرتاندویتنی را ارائه خواهد کرد.»
بنا بر این بروشور، در این سخنرانی با عنوان «آینده کنترل موتور هواپیما: چالشها و فرصتها» دکتر جعفری «شرکتکنندگان را با چالشهای واقعی طراحی و ساخت این سیستمها و چگونگی حل این چالشها آشنا میکند.»
دکتر سهیل جعفری در سال ۲۰۱۷ به دانشگاه کرانفیلد ملحق شد و در زمینه عملکرد موتور جت تخصص دارد. دانشگاه کرانفیلد مشارکت تحقیقاتی راهبردی با نیروی دریایی بریتانیا دارد و محل آکادمی دفاع بریتانیا است.
طبق شرایط و ضوابط استخدامی دانشگاه کرانفیلد، این دانشگاه خدمات آکادمیک در اختیار وزیر دفاع بریتانیا قرار میدهد و تحقیقات مخفی انجام میدهد.
به گزارش جویش کرونیکل، دکتر جعفری از زمان پیوستن به دانشگاه کرانفیلد به همکاری با دانشمندان ایرانی در دانشگاه صنعتی شریف و دیگر دانشگاهها ادامه داده است.
او از نویسندگان مشترک هشت مقاله برای مجلات دانشگاهی بوده و با محققان داخل ایران تحقیق و نگارش کرده است.
انتشار گزارش درباره همکاری این استاد ایرانیالاصل شاغل در دانشگاه کرانفیلد با دانشگاه صنعتی شریف در حالی است که جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، اخیرا از طرح کشورش برای ایجاد نظام جدیدی از تحریمها علیه جمهوری اسلامی به منظور مقابله با تهدیدهای این «رژیم» خبر داده است.
بریتانیا همگام با ایالات متحده و اتحادیه اروپا طی ماههای اخیر چندین بسته تحریمی علیه افراد و نهادهای جمهوری اسلامی به دلیل سرکوب معترضان ایرانی و همچنین همکاری نظامی با روسیه وضع کرده است.