لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۴

اکران مستند «گوهری در کویر»؛ مری آپیک: نخستین نمایش فیلم را به توماج صالحی و شروین حاجی‌پور تقدیم کردم


مری آپیک همراه با اعضای گروه موسیقی
مری آپیک همراه با اعضای گروه موسیقی

اکران فیلم مستند «گوهری در کویر» ساخته مری آپیک، هنرمند سرشناس ایرانی - آمریکایی، در جشنواره‌های سینمایی با استقبال تماشاگران همراه شده است. خانم آپیک به صدای آمریکا می‌گوید که نخستین اکران فیلم «گوهری در کویر» را به توماج صالحی و شروین حاجی‌پور، دو خواننده جوان ایرانی، تقدیم کرده است.

این اثر درباره یک گروه موسیقی سازهای بادی (The Desert Brass Band) در شهر «سورپرایز» در ایالت آریزونا است که تمامی اعضای آن بازنشسته هستند و دوران میانسالی و کهنسالی خود را سپری می‌کنند.

این گروه با ۳۸ نوازنده در سال‌های گذشته در کنسرت‌ها، جشنواره‌های موسیقی، و برنامه‌های فرهنگی متنوعی، به هنرنمایی پرداخته و از محبوبیت زیادی برخوردار است.

در این دوران، تعدادی از نوازندگان گروه درگذشته‌اند ولی هنرمندان دیگری جایگزین آنها شده‌اند تا این سفر موسیقایی هیجان‌انگیز همچنان ادامه داشته باشد.

فیلم «گوهری در کویر» با اکران در ۲۵ جشنواره سینمایی، و با توجه به داستان جذاب و پیام الهام‌بخش خود برای رسیدن به فهرست نهایی جایزه اسکار در بخش مستند تلاش می‌کند.

مری آپیک، نویسنده، کارگردان، و تهیه‌کننده این اثر، درباره انگیزه خود از ساخت فیلم به صدای آمریکا می‌گوید: «می‌خواستم نشان دهم که باید در هر سنی به دنبال رویاهای خود برویم، تلاش کنیم، تسلیم نشویم، خلق کنیم، تجربیات خود را با سایرین به اشتراک بگذاریم، و زندگی را با انرژی ادامه دهیم، درست مانند اعضای این گروه موسیقی.»

مستند «گوهری در کویر» ترکیبی از مصاحبه‌ها و اجراهای موسیقی است و اعضای گروه درباره دلایل و انگیزه‌‌های خود از این ماجراجویی موسیقایی توضیح می‌دهند. در بخش‌هایی نیز دوستان و اعضای خانواده‌ درباره این هنرمندان و اهمیت این گروه موسیقی در زندگی آنها سخن می‌گویند.

یکی از شخصیت‌های کلیدی این مستند، دختر کوچک پنج ساله‌ای به نام ابیگیل است که آرزو دارد موسیقی‌دان شود و لحظات تأثیرگذاری را در چهارجوب داستان رقم می‌زند.

مری آپیک
مری آپیک

مری آپیک می‌گوید: «من و مادرم، آپیک یوسفیان، از هنرستان عالی موسیقی تهران فارغ‌التحصیل شدیم. رشته من در آن دوران طلایی ایران، باله، پیانو، و ادبیات فارسی بود. به همین دلیل موسیقی همیشه بخش مهمی از زندگی من بوده است، کنسرت داشتم، پیانو می‌نوازم، در گذشته قطعاتی را برای کودکان ساختم، علاقه زیادی به موسیقی دارم.»

او می‌افزاید: «از طرفی، با توجه به اینکه سال‌هاست در زمینه مسائل مرتبط با ایران کار کردم و تقریبا ۹۹ درصد پروژه‌های من درباره زنان، مردان، و مردم ایران است، و برای آگاهی‌رسانی تلاش کردم، به نظرم این داستان جذابی بود که پیام مثبت، الهام‌بخش، و امیدوارکننده‌ای نیز برای ایرانیان دارد.»

به گفته خانم آپیک، اعضای این گروه هنرمندان حرفه‌ای نبودند و در گذشته مشاغل دیگری داشتند، خلبان، پزشک، وکیل، یا مهندس بودند، ولی با توجه به آموزش‌های قبلی‌ در زمینه موسیقی و علاقه شخصی، در دوران بازنشستگی به این گروه پیوستند.

مری آپیک با اشاره به اینکه پس از تماشای چند کنسرت این گروه که بسیار لذت‌بخش و سرشار از انرژی بود، تصمیم گرفت این فیلم مستند را بسازد، اعضای گروه را گوهرهایی در کویر و مناطق خشک ایالت آریزونا توصیف می‌کند که لحظات خاطره‌انگیزی را برای سایرین خلق می‌کنند.

به گفته خانم آپیک، بازنشستگی پایان زندگی نیست و نوازندگان این گروه نشان می‌دهند که می‌توان همچنان هدف داشت، فعالیت کرد، شاد بود و شادی آفرید.

او اضافه می‌کند: «اعضای این گروه برای پول و شهرت کار نمی‌کنند و عاشق موسیقی هستند. آنها درک می‌کنند که موسیقی باید مردم را به حرکت درآورد، تحت تأثیر قرار دهد، شاد کند و بخنداند، آنها می‌خواهند این ارزش‌ها را به نسل جوان منتقل کنند.

این هنرمند ایرانی می‌گوید که موسیقی زبانی بین‌المللی است و می‌تواند با همه رابطه برقرار کند، و به همین دلیل، مستند «گوهری در کویر» با واکنش‌های مناسبی از سوی تماشاگران با پیشینه‌های فرهنگی و قومی متفاوتی مواجه شده است.

مری آپیک امیدوار است که این فیلم مستند برای دریافت جایزه اسکار نامزد شود. با این حال، او یادآور می‌شود که رقابت در این بخش بسیار دشوار است و معمولا آثاری با محوریت موضوع‌های سیاسی، اجتماعی، یا زیست‌محیطی، به مراحل پایانی می‌رسند.

مری آپیک همراه با اعضای گروه موسیقی
مری آپیک همراه با اعضای گروه موسیقی

به گفته خانم آپیک، گوهری در کویر، اثر متفاوت و تأثیرگذاری است و اکران آن در شهرهای آریزونا و لس‌آنجلس بسیار موفق بود.

او با اشاره به اهمیت موسیقی در زندگی، می‌گوید که متأسفانه شرایط دشواری در ایران وجود دارد و جوانان، زنان، و مردان ایرانی، به ویژه هنرمندان تحت ظلم و ستم جمهوری اسلامی هستند.

خانم آپیک می‌گوید که نخستین اکران فیلم «گوهری در کویر» را به توماج صالحی و شروین حاجی‌پور، دو خواننده جوان ایرانی، تقدیم کرده است که به دلیل محدودیت‌های موجود در ایران نمی‌توانند عواطف و احساسات خود، و داستان‌ها و دردهای اجتماعی را آزادانه در موسیقی خود بیان کنند.

به گفته مری آپیک، فیلم مستند «گوهری در کویر» پس از اکران در جشنواره‌های سینمایی از طریق شبکه‌های پخش اینترنتی در دسترس علاقمندان خواهد بود و مذاکره در این زمینه در جریان است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG