لورن باگبو، رييس جمهوری پيشين ساحل عاج، پس از حمله نيروهای نظامی سازمان ملل و فرانسه به ابيجان، پايتخت آن کشور، در حال مذاکره برای شرايط تسليم شدن خود است. نيروهای هوادار اوتارا، رييس جمهوری منتخب، برای وادار کردن باگبو، رييس جمهوری پيشين ساحل عاج به تسليم، اقامتگاه وی را مورد حمله قرار دادند.
آلن ژوپ، وزیر امور خارجه فرانسه، می گويد که آقای باگبو به کناره گيری از قدرت و اجازه دادن به آلاسانه اوتارا، رييس جمهور منتخب، برای آغاز به کار، بسيار نزديک است. اما گزارش ها حاکی است که امتناع آقای باگبو از پذيرفتن شکست در انتخابات، مذاکرات برای تسليم وی را با مشکل روبرو کرده است.
پيشتر مقامات اتحاديه آفريقا اعلام کردند که آقای باگبو به رييس جمهوری موريتانی گفته است که آماده کناره گيری از قدرت و برسميت شناختن آقای اوتارا بعنوان رييس جمهور جديد ساحل عاج است. سازمان اقتصادی دولت های آفريقای غربی می گويد خروج امن و محترمانه لورن باگبو را که در پناهگاهی مخفی شده است، تضمين خواهد کرد.
روز سه شنبه نیروهای سازمان ملل متحد و همچنین نیروهای فرانسوی که آلاسانه اوتارا را به عنوان ريیس جمهوری ساحل عاج به رسمیت می شناسند به آخرین مواضع نیروهای طرفدار باگبو، حمله کردند. بنا به گزارشهايی کاخ ریاست جمهوری نيز به تصرف نیروهای مخالف باگبو در آمد.
سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد هلیکوپترهای سازمان ملل به کاخ ریاست جمهوری و محل مسکونی باگبو تیراندازی کردند. اَلین ل ِ روی، معاون دبیرکل در عملیات حافظ صلح سازمان ملل متحد، گفت: «ما به انبار تسلیحات تیراندازی کردیم و نه به ریاست جمهوری. ما می خواهیم نیروهای باگبو نتوانند از این تسلیحات استفاده کنند. هدف از عملیات سازمان ملل متحد در ساحل عاج این است که از این سلاح های سنگین علیه غیرنظامیان و یا علیه نیروهای حافظ صلح استفاده نشود.»
فرانسه می گوید بنا به درخواست سازمان ملل متحد در این عملیات شرکت کرده است. نیکلا سارکوزی، ريیس جمهوری فرانسه، به نیروهای نظامی کشور متبوع خود، دستور داد برای حفاظت از شهروندان و نابودی مهمات سنگین آقای باگبو، وارد عمل شوند. سفیر ساحل عاج در سازمان ملل می گوید، سرعت عمل در این مرحله بسیار مهم است: «از نظر ما هرچه سریع تر عمل شود بهتر است، زیرا زندگی مردم در خطر است. باید به خاطر داشت که ابیجان اکنون یک منطقه بی قانون است زیرا آقای باگبو در میان نیروهای شبه نظامی و دانشجویان و به اصطلاح جوانانی که برای کشتار مردم شستشوی مغزی شده اند، اسلحه توزیع می کند. شما تصاویری که مردم را گرفته اند و آتش زده اند، دیده اید.»
هواداران لورن باگبو می گویند حملات سازمان ملل و فرانسه غیرقانونی و تلاشی برای به قتل رساندن آقای باگبو بوده است. آقای باگبو، از زمانی که آلاسانه اوتارا برنده انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر سال گذشته شد، از انتقال قدرت به وی خودداری کرده است.
فرمانده ارتش لورن باگبو نیز روز سه شنبه اعلام آتش بس کرد. ژنرال فیلیپ منگو به دنبال تسخیر آخرین مناطق تحت سلطه لورن باگبو و در حالی که او در انبار خانه اش در ابیجان پناه گرفته بود، خواستار آتش بس در این کشور شد. درگیری ها در ساحل عاج در حالی ادامه داشت که صدای تیراندازی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در شهر ابیجان به گوش می رسید.
پرزيدنت باراک اوباما، ريیس جمهوری آمریکا، روز سه شنبه با انتشار بیانیه ای، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت ساحل عاج، حمایت خود را از صلحبانان سازمان ملل برای حمایت از غیرنظامیان و همچنين درخواست خود را برای کناره گيری فوری لورن باگبو، اعلام کرد.