لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۰

درگیری ارتش اسرائیل و حماس در خان‌یونس؛ سازمان ملل وضعیت کنونی را «آخرالزمانی» خواند


نیروهای اسرائیلی روز چهارشنبه ۱۵ آذر، پس از رسیدن به شهر «خان‌یونس»، با شبه‌نظامیان حماس در جنوب غزه درگیر شدند و به رغم کاهش‌ شمار مناطق امن، غیرنظامیان فلسطینی را مجبور به گریز به مناطق دیگر کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هواپیماهای جنگی اسرائیل نیز در یکی از سنگین‌ترین نبردها طی دو ماه گذشته، چندین مکان را با هدف نابودی حماس بمباران کردند.

پزشکان فلسطینی می‌گویند بیمارستان‌ها مملو از کشته‌شدگان و زخمی‌ها شده‌اند که بسیاری از آنها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. اسرائیل پیش از این، بارها حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

به نوشته رویترز، صدها هزار تن که از شمال غزه رانده شده‌اند، در مکان‌های محدودی در‌ جنوب این منطقه که اسرائیل آنها را به عنوان «مناطق امن» تعیین کرده است، به دنبال سرپناه هستند.

همزمان، وولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو، وضعیت کنونی در غزه را «آخرالزمانی» خواند و گفت: خطر نقض جدی حقوق بشر از سوی هر دو طرف درگیری وجود دارد.

در همین حال، سازمان ملل می‌گوید ارسال کمک از طریق گذرگاه مرزی رفح از مصر نیز «غیرممکن» شده است.

نیروهای اسرائیلی پس از تسلط بر شمال غزه، به سمت جنوب پیش رفتند و «خان‌یونس» را محاصره کردند.

اسرائیل می‌گوید صدها هدف مربوط به حماس، از جمله در نزدیکی مدرسه‌ای در شمال غزه را هدف قرار داده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از ساکنان منطقه گزارش داد که بمباران اسرائیل در طول سه‌شنبه‌شب شدت گرفت و شماری از غیرنظامیان کشته و زخمی شدند.

رسانه‌های حماس گزارش داده‌اند که در شمال غزه، تانک ها، قایق‌های نیروی دریایی و هواپیماهای جنگی اسرائیل، مناطقی از اردوگاه آوارگان جبالیا و همچنین خیابان‌ها و خانه‌ها را بمباران کردند.

رویترز به نقل از ساکنان گزارش داد که تانک‌ها در‌نزدیکی خانه یحیی السنوار، از رهبران حماس در غزه، مستقر بودند ولی مشخص نیست کسی در خانه بوده است یا خیر.

«مؤسسه مطالعات جنگ» مستقر در واشنگتن می‌گوید در پی تشدید نبردهای میدانی، نیر‌وهای حماس شروع به استفاده از بمب‌های دست‌ساز و مین‌های ضد نفر کرده‌اند.

اسرائیل، عملیات نظامی خود را در واکنش به حمله روز پانزدهم مهر توسط حماس که ۱۲۰۰ تن را کشت و ۲۴۰ گروگان را گرفت، آغاز کرد. اکثر کشته‌شدگان، غیر نظامی و از جمله شامل کودکان و زنان بودند.

دفتر رسانه‌ای حماس اعلام کرد که از آن زمان تاکنون، بیش از ۱۶ هزار تن، از جمله بیش از ۷ هزار کودک و حدود ۵ هزار زن در غزه کشته شده‌اند. این ارقام، هنوز توسط وزارت بهداشت غزه تأیید نشده است.

اسرائیل اعلام کرده است که از زمان آغاز عملیات زمینی در پنج هفته پیش، ۸۴ سرباز این کشور کشته شده‌اند.

تعداد انگشت شماری بیمارستان در غزه باقی مانده‌اند که با دشواری به فعالیت ادامه می‌دهند.

به نوشته رویترز، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت که در شرایط کنونی، خطر «جنایات شنیع» افزایش می‌یابد.

سازمان ملل متحد، نسل‌کشی، جنایات علیه بشریت و هر آنچه بر اساس قوانین بین‌المللی جنایات جنگی محسوب می‌شود را به عنوان «جنایات شنیع» تعریف می‌کند.

موشه تترو، افسر امور بشردوستانه اسرائیل، به رویترز گفت: ارتش با استفاده از پیام‌های تلفنی، بیانیه‌های اینترنتی و اعلامیه‌ به غیرنظامیان خبر داده است تا از مناطقی در «خان‌یونس» که قصد انجام عملیات در آنجا را دارد، خارج شوند.

ارتش اسرائیل می‌گوید حماس از حرکت غیرنظامیان به مکان‌های امن جلوگیری می‌کند ولی این گروه شبه‌نظامی این ادعا را رد کرده است.

رویترز به نقل از شماری از ساکنان غزه گزارش داد که تقریبا هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد، مناطق باقی‌مانده مملو از جمعیت شده‌اند و اسرائیل مناطقی را که به مردم می‌گوید به آنجا بروند، بمباران می‌کند. در گذشته این اتهام از سوی اسرائیل رد شده است.

در این حال، اسرائیل می‌گوید: شماری از زنان و کودکان گروگان هنوز در دست حماس هستند و هدف آنها، یافتن و آزاد کردن آنها است.

در طول یک هفته آتش‌بس، حماس بیش از یکصد گروگان را بازگرداند ولی هنوز ۱۳۸ گروگان دیگر در دست این گروه مانده‌اند.

به نوشته رویترز، آمریکا از اسرائیل خواسته است تا برای رساندن سوخت و کمک‌های دیگر به غزه و کاهش آسیب به غیرنظامیان، اقدامات بیشتری انجام دهد.

XS
SM
MD
LG