لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۹

عملیات اسرائیل در جنوب غزه؛ ورود تانک‌های اسرائیلی به بخش‌های شرقی خان یونس


نمایی از خان یونس در جنوب نوار غزه - سه‌شنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۲
نمایی از خان یونس در جنوب نوار غزه - سه‌شنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۲

نیروهای اسرائیلی روز سه‌شنبه، چهاردهم آذر، حمله به شهر خان یونس، از شهرهای اصلی جنوب نوار غزه، را آغاز کردند.

خبرگزاری رویترز به نقل از ساکنان منطقه گزارش داده است که تانک‌های اسرائیلی برای نخستین‌بار وارد بخش‌های شرقی خان یونس شده‌اند و از حصار مرزی اسرائیل عبور کرده و به سمت غرب می‌روند.

چند روز پس از دستور تخلیه به ساکنان این منطقه، نیروهای اسرائیلی اعلامیه‌های جدیدی را منتشر کردند که در آن دستورالعمل‌هایی با درخواست ماندن مردم در پناهگاه‌ها در طول حمله ارائه شده است.

در این اعلامیه‌ها به ساکنان هشدار داده شده است که بیرون نروند و برای امنیت خود، در پناهگاه‌ها و بیمارستان‌هایی که هستند، بمانند.

ایلون لوی، سخنگوی دولت اسرائیل، گفته است که نیروهای اسرائیلی پیشروی مرحله دوم خود در غزه را برای نابودی حماس آغاز کرده‌اند و این مرحله از لحاظ نظامی «چالش‌برانگیز» خواهد بود.

حماس که مورد حمایت مالی و نظامی جمهوری اسلامی ایران است، روز ۱۵ مهر با اجرای یک حمله تروریستی به مناطق جنوبی اسرائیل دست‌کم ۱۲۰۰ نفر را که عمدتا غیرنظامی بودند کشت و حدود ۲۴۰ نفر، از جمله کودکان، زنان، و سالمندان را گروگان گرفت.

اسرائیل در واکنش به این اقدام با فراخوان برای نابودی حماس حملات هوایی، دریایی، و زمینی گسترده‌ای را به نوار غزه را آغاز کرد.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورهای جهان حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

  • شرایط وخیم بیمارستان‌ها

در این میان بیمارستان‌های مملو از کشته‌ها و زخمی‌های فلسطینی نیز محاصره شده‌اند.

رویترز به نقل از شاهدان گزارش داده است که موجی از مجروحان، پس از حمله به مدرسه‌ای که به عنوان سرپناه استفاده می‌شد، با وسایل نقلیه مختلف به بیمارستان اصلی خان یونس ناصر، سرازیر شده‌اند.

به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل گروه حماس است، می‌گوید دست‌کم ۴۳ جسد صبح همان روز به این بیمارستان آورده شده است.

مقامات ارشد آمریکا در تماس با همتایان اسرائیلی تأکید داشتند که باید تل آویو دقت بیشتری داشته باشد تا تلفات غیرنظامیان به حداقل برسد. این یکی از پیام‌های آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در سومین سفرش به اسرائيل بود.

بمباران اسرائیل در واکنش به حمله حماس به جنوب این کشور، ۸۰ درصد از ۲.۳ میلیون نفر از ساکنان غزه را از خانه‌های خود بیرون رانده است و اکثر این افراد به جنوب گریخته‌اند. مناطق جنوبی که از قبل نیز متراکم بودند، حالا سه برابر جمعیت معمول را در خود جای داده‌اند.

از زمان پایان وقفه چند روزه جنگ تاکنون اسرائیل نقشه‌ای اینترنتی را منتشر می‌کند که به ساکنان غزه می‌گوید کدام بخش از منطقه را تخلیه کنند. روز‌ گذشته، محله شرقی خان یونس روی نقشه مشخص شد و صدها هزار نفر ساکن آن پای پیاده شروع به فرار کردند.

ریچارد هخت، سخنگوی ارتش اسرائیل، گفت: «غیرنظامیان برای امنیت‌شان باید به دستورالعمل‌هایی که بر حساب‌های توییتر و وب‌سایت ما منتشر می‌شود و همچنین به برگه‌هایی که در مناطق آنها پخش می‌شود توجه کنند.»

ساکنان غزه می‌گویند هیچ مکان امنی برای رفتن باقی نمانده است و ظرفیت شهرها و پناهگاه‌های باقی مانده در حال حاضر تکمیل شده است. از سوی دیگر، اسرائیل به بمباران مناطقی که به مردم می‌گوید به آنجا بروند ادامه می‌دهد. اداره بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است می‌گوید تاکنون بیش از ۱۵ هزار و ۸۰۰ نفر کشته و هزاران نفر دیگر مفقود شده‌اند.

ریچارد پیپرکورن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در غزه، به خبرنگاران گفت که وضعیت، «ساعت به ساعت» بدتر می‌شود. او گفت کمک‌های بشردوستانه به غزه «بسیار کم» است و تأکید کرد که این نهاد بهداشتی عمیقاً نگران آسیب‌پذیری سیستم بهداشتی در این منطقه پرتراکم است چرا که افراد بیشتری به سمت جنوب در حال حرکت هستند.

آمریکا می‌گوید که عملیات جاری در جنوب نوار غزه، در مقایسه با عملیات ماه گذشتهٔ اسرائیل در بخش شمالی، هدفمندتر انجام می‌شود. با این حال، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در یک کنفرانس خبری در روز دوشنبه ۱۳ آذر تأکید کرد که هنوز زمان مناسبی برای قضاوت نهائی نیست.

توماس وایت، مدیر آژانس فلسطینی سازمان ملل در غزه، در شبکه اجتماعی «ایکس» گفت که به بیش از ۶۰۰ هزار ساکن این منطقه گفته شده که از بمباران فرار کنند. او نوشت: «رفح که ۲۸۰ هزار نفر جمعیت دارد و در حال حاضر میزبان حدود ۴۷۰ هزار آواره نیز هست، قادر به رویارویی با دو برابر شدن جمعیت خود نیست.»

جیمز الدر، سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، می‌گوید مناطقی از غزه که توسط اسرائیل به عنوان مناطق امن تعیین شده‌اند، به هیچ عنوان قادر به تأمین نیازهای اولیه نیستند و نبود سرویس بهداشتی و سرپناه به شیوع گسترده بیماری‌ها منجر خواهد شد.

شرایط غزه در حالی رو به وخامت می‌رود که امیر قطر اعلام کرده است که کشورش برای پایان دادن به جنگ در غزه و تلاش برای تمدید توافق آتش‌بس بین اسرائیل و حماس تلاش می‌کند.

قطر، که چندین رهبر سیاسی حماس در آن مستقر هستند، میانجی‌گری بین اسرائیل و این گروه شبه نظامی را بر عهده گرفته است.

اسرائیل، پس از پایان آتش‌بس هفت روزه‌ به تیم مذاکره‌کننده خود که در دوحه بود دستور داد به کشور بازگردد.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است تا اسرائیل را مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند و انفعال جامعه جهانی در توقف درگیری‌ها را «شرم‌آور» خواند.

وزارت امور خارجه قطر نیز اعلام کرد که هدف از برپایی نشست روز سه‌شنبه، چهاردهم آذر در دوحه، اتخاذ یک رویکرد واحد میان شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس - بحرین، کویت، عمان، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر برای پایان دادن به جنگ غزه است.

XS
SM
MD
LG