ارتش اسرائیل روز شنبه نوزدهم خرداد اعلام کرد که در حال تقویت نیروهایش برای ایمنسازی اسکله شناور ساخته شده توسط ایالات متحده در سواحل نوار غزه است تا در روزهای آینده ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه از سر گرفته شود.
ایالات متحده ماه گذشته به دلیل آسیبدیدگی بخشی از اسکله موقت، جریان کمکها از طریق مسیر دریایی به غزه را متوقف و اسکله را از نقطه اتصال آن در خط ساحلی جدا کرد.
این اسکله به طور موقت به بندر اشدود در اسرائیل منتقل شد و پس از تعمیرات روز جمعه ۱۸ خرداد بار دیگر با موفقیت به نقطه اتصال در غزه متصل شد.
به گفته دریاسالار برد کوپر، فرمانده ارشد نیروی دریایی آمریکا، نیروهای آمریکایی با کمک مهندسان اسرائیلی اسکله موقت را مجدداً به ساحل متصل کردند.
او ارسال کمکها به غزه از این اسکله را «بسیار موثر» خواند و افزود: «در دوره عملیاتی یک هفتهای، از طریق این اسکله موقت بیش از ۱۰۰۰ تن کمک به مردم غزه تحویل داده شده است.»
کوپر همچنین با اشاره به «همکاری استثنایی» نیروهای آمریکایی و اسرائیلی برای اطمینان از نصب امن اسکله به ساحل غزه گفت: «اسرائیلیها کاملاً از تلاشهای ایالات متحده برای افزایش حجم کمکها به غزه حمایت میکنند ضمن اینکه جامعه بینالمللی نیز همچنان از ما حمایت میکند.»
این تلاش به رهبری آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده به عنوان بخشی از تلاشهای گستردهتر ایالات متحده و شرکای بینالمللی آن برای افزایش کمکها به فلسطینیان انجام میشود.
این اسکله شناور موقت با دستور جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و توسط ارتش ایالات متحده ساخته و در سواحل غزه که فاقد زیرساختهای بندری است، مونتاژ شد.
به گفته سخنگوی برنامه جهانی غذای سازمان ملل در مدت دو هفته فعالیت این اسکله پیش از آسیبدیدگی، بیش از ۱۳۷ کامیون از این طریق، حدود ۹۰۰ تن کمک را به غزه منتقل کرد.
اسرائیل عملیات خود را در غزه پس از حمله ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل آغاز کرد که در آن شبهنظامیان تحت حمایت حکومت ایران حدود ۱۲۰۰ تن را کشتند و بیش از ۲۵۰ تن را گروگان گرفتند.
بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن و اسرائیل گروه حماس را سازمان تروریستی معرفی کردهاند.