خبرگزاری رویترز گزارش داد که بیش از یک صد هزار تن از حامیان فلسطینیها روز شنبه ۲۰ آبان، در مرکز شهر لندن راهپیمایی کردند و پلیس در تلاش برای جلوگیری از درگیری بین آنها و گروههای مخالف بیش از ۸۰ تن را دستگیر کرد.
راهپیمایی طرفداران فلسطینیها همزمان با سالگرد پایان جنگ جهانی اول که هر ساله با مراسم بزرگداشت بریتانیاییهای جان باخته در این جنگ همراه است، برگزار شد.
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، گفت که برگزاری راهپیمایی در سالگرد پایان جنگ جهانی اول، بیاحترامی به آن است و وزرای او خواستار لغو این راهپیمایی شدند که بزرگترین راهپیمایی تاکنون در لندن در حمایت از فلسطینیها بود.
پلیس بریتانیا گفت که «تعداد قابل توجهی» از معترضان به راهپیمایی حامیان فلسطینیها در سالگرد پایان جنگ جهانی اول که رویترز آنها را معترضان راستگرا خواند، در نزدیکی بنای یادبود جنگ در مرکز لندن حضور داشتند، اما نیروهای پلیس پس از آنکه برخی از آنان اقدام به پرتاب بطری به سمت راهپیمایان کردند، با آنها درگیر شدند.
پلیس لندن بعداً اعلام کرد در اقدامی که برای حفظ آرامش لازم بود، ۸۲ تن را قبل از آنکه به راهپیمایی حامیان فلسطینیها نزدیک شوند، دستگیر کرد.
صادق خان، شهردار لندن، وزیر کشور را به دلیل آن چه جسارت بخشیدن به راست افراطی خوانده بود، متهم کرد، زیرا وزارت کشور پیشتر پلیس را به حمایت از «طرفداران فلسطینیها» متهم کرده بود.
صادق خان در شبکههای اجتماعی نوشت: «صحنههای بینظمی که ما توسط راست افراطی شاهد بودیم، نتیجه مستقیم سخنان وزیر کشور است.»
بر اساس این گزارش، شماری از حامیان فلسطینیها در راهپیمایی شعار میدادند «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد»، شعاری که یهودیان آن یهودستیزی و فراخوان برای ریشهکن کردن اسرائیل تلقی میکنند.
شبهنظامیان گروه حماس که تحت حمایت مالی و نظامی جمهوری اسلامی است، روز پانزدهم مهر به اسرائیل حمله کردند و بیش از ۱۴۰۰ تن را که اکثر آنها غیر نظامی بودند، به قتل رساندند. آنها همچنین بیش از ۲۴۰ تن از جمله کودکان، زنان و سالمندان اسرائیلی و نیز اتباع خارجی را به گروگان گرفتند. اسرائیل نیز در واکنش به این حمله، نوار غزه را محاصره و حملات هوایی، دریایی و زمینی به اهداف حماس در غزه را آغاز کرد.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.