لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۱

اسرائیل خواستار رویکرد سختگیرانه‌تر در مذاکرات با ایران شد


نفتالی بنت - آرشیو
نفتالی بنت - آرشیو

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه از قدرت‌های جهانی خواست در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای بین‌المللی برجام، موضع سختی علیه ایران اتخاذ کنند. این در حالی است که مقامات ارشد دفاعی و اطلاعاتی اسرائيل نیز برای گفتگو در مورد مذاکرات شکست خورده اخیر در وین میان ایران و قدرت‌های‌جهانی، عازم واشنگتن شدند.

به نوشته آسوشیتدپرس، اسرائیل با نگرانی نظاره‌گر مذاکرات قدرت های جهانی با ایران در وین بر سر احیای توافق سال ۲۰۱۵ برجام است.

ایران هفته گذشته در آغاز از سرگیری مذاکرات، موضع سختی را در پیش گرفت. این نشان می‌دهد که از نظر تهران، مواردی که در شش دور قبلی گفتگو‌ها در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی مورد بحث قرار گرفته بود، قابل مذاکره مجدد است.

از سوی دیگر ادامه پیشروی‌های هسته‌ای ایران ملاحظات و مواردی را که برای دو طرف در مذاکرات مورد اهمیت است، افزایش داده است.

نخست‌وزیر اسرائیل روز یکشنبه در جلسه کابینه خود گفت: «ایران باید هزینه تخلفات خود را بپردازد.»

وی افزود: «از هر کشوری که در وین با ایران مذاکره می‌کند می‌خواهم که موضع محکمی اتخاذ کند و به ایران بفهماند که نمی‌تواند همزمان به غنی‌سازی اورانیوم و مذاکره بپردازد.»

اسحاق هرتزوگ، رئيس جمهوری اسرائيل، نیز روز یکشنبه در توئيتر نوشت این کشور از یک راه حل جامع دیپلماتیک با ایران استقبال می‌کند اما اسرائيل امکان استفاده «همه گزینه‌ها» را برای خود محفوظ می‌دارد.

اگرچه اسرائیل طرف مذاکره نیست، اما در طول این مذاکراتی که قرار است این هفته از سر گرفته شود، خط ارتباطی خود را با متحدان آمریکایی و اروپایی حفظ کرده است.

دیوید بارنیا، رئیس موساد، اواخر روز شنبه در سفری از پیش اعلام نشده به واشنگتن رفت و بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائيل، نیز روز چهارشنبه برای دیدار با لوید آستین، همتای آمریکایی خود، و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اسرائيل را ترک می‌کند. یائیر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائيل، نیز هفته گذشته در لندن و پاریس بود تا در مورد مذاکرات احیای برجام با متحدان اروپایی اسرائیل گفتگو کند.

بنت گفت اسرائیل از فاصله زمانی بین مذاکرات برای متقاعد کردن آمریکایی‌ها برای «استفاده از ابزاری متفاوت» علیه برنامه هسته‌ای ایران استفاده می‌کند. به نوشته آسوشیتدپرس او توضیح بیشتری در این خصوص نداد. به طور گسترده تصور می شود که اسرائیل و ایالات متحده عملیات مخفیانه‌ای را علیه پرسنل هسته‌ای و زیرساخت های ایران در تلاشی برای خراب کاری در برنامه هسته‌ای ایران انجام داده‌اند.

اسرائیل همچنین از یک تهدید نظامی «معتبر» علیه ایران به عنوان اهرم فشار حمایت می‌کند.

* این مطلب تصحیح و به روزرسانی شده است

XS
SM
MD
LG