ساکنان نوار غزه میگویند حملات هوایی شبانه اسرائیل شدیدترین حملات در ده روز گذشته بوده است؛ ضمن آنکه احتمال حمله زمینی اسرائیل به غزه نیز وجود دارد.
به گزارش رویترز، بیش از یک میلیون نفر با نگرانی از تشدید حملات اسرائیل خانههای خود را ترک کردند.
این در حالیست که تلاشهای دیپلماتیک برای توقف حملات با هدف کمکرسانی به ساکنان غزه جریان دارد.
اما دانیال هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل گفت که هیچ آتشبسی برقرار نخواهد شد و اسرائیل به عملیات خود ادامه خواهد داد. او گفت: «در حال حاضر چنین تلاشهایی وجود ندارد. اگر چیزی تغییر کند، ما به مردم اطلاع خواهیم داد. ما به مبارزه علیه حماس، این سازمان جنایتکاری که این (حملات) را انجام داد، ادامه میدهیم.»
رویترز میگوید اسرائیل غزه را کاملاً محاصره کرده و در حال تدارک برای یک حمله زمینی با هدف نابودی حماس است که همچنان به حملات موشکی به اسرائیل ادامه میدهد. ارتش اسرائیل اعلام کرد روز دوشنبه، ۲۴ مهر، آژیرهای هشدار حملات موشکی در چندین شهر در جنوب اسرائیل به صدا درآمد. از آغاز حملات موشکی حماس به اسرائیل در پانزدهم مهر هزار و سیصد نفر در اسرائیل از جمله اتباع خارجی کشته شدند.
به گزارش آسوشیتدپرس شمار کشتهشدگان از دو طرف بالغ بر چهار هزار نفر است.
با کمبود غذا، سوخت و آب آشامیدنی، صدها تُن کمک از چندین کشور جهان در مصر در انتظار توافق برای تحویل ایمن آن به غزه و تخلیه برخی از دارندگان گذرنامههای خارجی از طریق گذرگاه مرزی رفح است.
منابع امنیتی مصر اوایل روز دوشنبه به رویترز گفته بودند که توافقی بین مصر، اسرائیل و آمریکا برای باز کردن این گذرگاه به منظور امدادرسانی و خروج گروگانهای خارجی حاصل شده است.
اما دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در بیانیه ای اعلام کرد: «در حال حاضر هیچ آتشبسی برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه در ازای خروج خارجیها وجود ندارد.»
خبرنگاران رویترز گفتند که جمعیت کوچکی از مردم در گذرگاهی که تنها گذرگاهی است که توسط اسرائیل کنترل نمیشد، جمع شدند و منتظر ورود به مصر بودند.
ایالات متحده به شهروندان خود در غزه گفته بود که به این گذرگاه بروند. دولت بایدن تعداد فلسطینیهای آمریکایی دو تابعیتی در غزه را بین پانصد تا ششصد نفر تخمین میزند.
واشنگتن همچنین برای آزادی ۱۹۹ گروگانی که اسرائیل میگوید توسط حماس ربوده شدهاند، تلاش میکند که گفته میشود افراد مسن، زنان و کودکان و خارجیها از جمله آمریکاییها در میان آنها هستند.
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، کمکهای نظامی به اسرائیل ارسال کرده است، اما همچنین بر لزوم ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی تاکید کرده و از اسرائیل خواسته است که قوانین جنگ را در واکنش به حملات حماس رعایت کند.
- بازگشت بلینکن به اسرائیل
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، برای دومین بار در کمتر از یک هفته گذشته به اسرائیل بازگشت تا با مقامات ارشد اسرائیلی درباره گفتگوهایی که با رهبران عرب درباره جنگ اسرائیل با حماس داشت، مشورت کند.
بلینکن پس از سفر به شش کشور عرب و بررسی نگرانیهای رهبران عرب در مورد حمله زمینی قریب الوقوع اسرائیل به غزه که میتواند به فاجعه انسانی برای فلسطینیها و احتمالاً شعلهور شدن درگیری منطقهای منجر شود، روز دوشنبه وارد تل آویو شد.
گفتگوهای او با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و اعضای تیم امنیت ملی وی در حالی انجام می شود که کاخ سفید در حال بررسی سفر احتمالی جو بایدن به اسرائیل است. بلینکن همچنین جداگانه با آیزاک هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع و یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون دیدار خواهد کرد.
مقامات آمریکایی هشدار دادهاند که جنگ بین اسرائیل و حماس ممکن است پس از درگیریهای فرامرزی بین اسرائیل و شبهنظامیان حزبالله لبنان که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، تشدید شود. اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که ساکنان ۲۸ روستا در مرز با لبنان را پس از آنکه یکی از آنها در روز یکشنبه مورد حمله موشکی حزب الله قرار گرفت، تخلیه خواهد کرد. رسانههای اسرائیلی از کشته شدن یک غیرنظامی در این حمله خبر دادند.
این در حالیست که نجیب میقاتی نخست وزیر موقت لبنان در تماس تلفنی با مقامات ارشد آمریکایی و سران کشورها و دیپلماتهای ارشد بریتانیا، فرانسه، ترکیه، قطر، اردن و ایتالیا تاکید کرد که تلاش خواهد کرد کشورش به جنگ جدیدی با اسرائیل کشیده نشود.
این نگرانی وجود دارد که حزبالله لبنان نگرانیهای دولت لبنان را نادیده گرفته و در صورت حمله زمینی اسرائیل به غزه تنش منطقهای را گسترش دهد.
سخنگوی ارتش اسرائیل تهدید کرد که اگر حزبالله لبنان به حملات خود علیه اسرائیل ادامه دهد، با پاسخی «مرگبار» مواجه خواهد شد. او افزود که حزبالله لبنان روز یکشنبه با هدایت و حمایت جمهوری اسلامی چندین حمله انجام داد تا توجه ما را از غزه منحرف کند.