خانوادههای گروگانهای آمریکایی با مقامات کاخ سفید دیدار کردند
به گفته یک مقام کاخ سفید، خانواده شش گروگان آمریکایی باقی مانده در غزه، سه شنبه شب در کاخ سفید با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی و برت مک گورک هماهنگ کننده خاورمیانه کاخ سفید دیدار کردند.
سالیوان و مکگورک خانوادهها را در جریان مذاکرات مربوط به گروگانگیری، از جمله اطلاعاتی که در دیدار سالیوان در هفته جاری با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر، کسب شد قرار دادند.
این مقام گفت، آنها همچنین بر تعهد مستمر دولت آمریکا برای آزاد کردن گروگانها تاکید کردند.
بنا بر همین گزارش، خانوادهها در این جلسه هم حضوری و هم به صورت مجازی شرکت کردند و فرصتی طرح سوال هم داشتند.
در پی حملات تروریستی گروه حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر سال گذشته، دستکم ۲۴۰ نفر گروگان گرفته شدند که تعدادی از آنها در جریان توافقی که چند ماه پیش انجام شده بود با زندانیان فلسطینی مبادله شدند، اما هنوز بخشی از این گروگانها در اختیار گروههای فلسطینی هستند که شهروندان آمریکایی نیز در میان آنها حضور دارند.
نتانیاهو: جنگ با حماس «بهتر از انتظار» پیشمیرود
رئیس «موساد» برای مذاکره در مورد آزادی گروگانهای در دست حماس وارد پاریس شد
میانجیها در تلاش برای توافق جدید؛ پیشنهاد روی میز: آتشبس دوماهه در ازای آزادی ۱۰۰ گروگان
دبیرکل سازمان ملل: اتهامات علیه کارکنان اونروا باید عواقب داشته باشد، اما فعالیت این آژانس نباید متوقف شود
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه ششم بهمن، یک روز پیش از «روز جهانی یادبود هولوکاست» در بیانیه ای اعلام کرد که «در پی کشتار وحشیانه حماس، شاهد افزایش نگرانکننده یهودیستیزی نفرتانگیز در داخل و خارج کشور بودهایم.»
اشاره رئیس جمهوری آمریکا به گزارش های مربوط به یهودیستیزی در مناطق مختلف جهان بود.
به گفته آقای بایدن، «نمیتوانیم [از یک طرف] تمامی آنچه که بازماندگان یهودی هولوکاست تجربه کردهاند را به یاد بیاوریم و [از طرف دیگر] وقتی امروز یهودیان دوباره مورد حمله قرار میگیرند و هدف قرار داده میشوند، سکوت اختیار کنیم.»
روز شنبه ٢٧ ژانویه، هفتم بهمن، مصادف با «روز جهانی یادبود هولوکاست» است که از سوی سازمان ملل متحد برای گرامی داشتن یاد و خاطره شش میلیون یهودی کشتهشده به دست ماموران آلمان نازی در جریان جنگ جهانی دوم نام گذاری شده است.
به دنبال انتشار خبر مربوط به همکاری احتمالی ١٢ کارمند «آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» (اونروا) با حماس در حمله روز ۱۵ مهر این گروه شبه نظامی به اسرائیل، سه کشور بریتانیا، ایتالیا و فنلاند نیز به طور موقت کمکهای مالی خود به این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد متوقف کردند.
اقدام این سه کشور اروپایی به دنبال اقدام مشابه ایالات متحده و کانادا انجام میشود.
خدمه یک نفتکش با پرچم «جزایر مارشال» که در حمله موشکی حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی در خلیج عدن دچار آتشسوزی شده بود، موفق شدند روز شنبه هفتم بهمن، آتش را خاموش کنند.
ارتش اسرائیل روز شنبه هفتم بهمن، تهاجم خود علیه شبه نظامیان حماس را در اطراف شهر خانیونس در جنوب غزه ادامه داد.
ارتش اسرائیل اعلام کرد دستکم ١١ شبهنظامی فلسطینی در پی حملات نیروهای این کشور کشته شدند و گفت که آنها قصد کار گذاشتن مواد منفجره در نزدیکی سربازان اسرائیلی و تیراندازی با تفنگ و شلیک آرپیجی به سوی آنها را داشتند.
پاسخ به موشکپرانی روز جمعه حوثیها؛ شبکه المسیره از حمله هوایی آمریکا و بریتانیا به بندر راس عیسی خبر داد
شبکه تلویزیونی المسیره حوثیها بامداد شنبه اعلام کرد که آمریکا و انگلیس دو حمله هوایی به بندر راس عیسی در استان حدیده یمن انجام دادند. به گفته این شبکه، این حملات در شب انجام شد و هدف آنها زیرساختهای بندر بود.
هیچ گزارشی از تلفات یا خسارات جانی در این حملات منتشر نشده است.
این حملات هوایی در حالی انجام شد که شورشیان حوثی یمن حملات خود را به کشتیهای عبوری از دریای سرخ افزایش دادهاند. در روز جمعه، یک حمله حوثی به یک تانکر سوخت در دریای سرخ باعث آتشسوزی شد.
هنوز آمریکا و بریتانیا مسئولیت این حملات هوایی را بر عهده نگرفتهاند، اما مقامات دو کشور پیش از این گفته بودند که در صورت ادامه حملات حوثیها به کشتیهای تجاری، علیه آنها اقدام خواهند کرد.